Sniktitt på CES’ kuleste produkter

(Las Vegas/Teknofil.no): For selv om teknomessen Consumer Electronics Show ikke åpner for publikum før på mandag har pressen allerede fått en sniktitt. For natt til søndag norsk tid gikk presseshowet CES Unveiled av stabelen der omtrent 60 utvalgte selskaper får vise sine heteste produkter.

Les også:

- Teknofil på plass i teknomekka
- Backup er ditt ansvar
- Tidenes dårligste produkter

Litt skuffende

Vi lurer allikevel litt på hvordan utvelgelsen har gått for seg. For selv om noen av produktene er ganske spennende er det ganske trist hvis det vi fikk se på CES Unveiled er det mest spennende teknologibransjen har å vise frem i 2008.

Håndfrisett til mobilen og dockingstasjoner til iPod er nemlig ikke det vi vil kalle spennende nyheter. Det har vært vist frem i flere år og selv om de kanskje er litt stiligere og litt bedre i år må vi si dette ikke akkurat får oss til å gå av skaftet.

Fantastisk massasje

Allikevel fant vi noen spennende produkter som er verdt å trekke frem. Human Touch hadde blant annet en helt fantastisk massasjestol. Undertegnede har testet en del slike stoler på tidligere messer, men de har aldri vært i nærheten av Human Touch ht7450 Zero Gravity Massage Chair som vi fikk teste.

Med kraftige mekanikk og optiske sensorer som analyserer muskelknutene i ryggen virker den perfekt til å behandle såre rygger. Lent godt tilbake skal også kroppen finne en posisjon som motvirker jordens gravitasjon. Nå føler vi vel at dette er litt mye markedsføringssnakk og litt lite faktisk effekt, men at det var ekstremt behagelig skal ingen ta fra selskapet. ht7450 er også kraftig nok til å gi den typen behagelig smerte som forbindes med en god massasje.

De som har lyst på en slik stol må ikke overraskende grave dypt i lommeboken. Den koster nemlig hele 4 000 dollar (21 434 kroner) og det er her borte. Da snakker vi ikke om import, frakt og norske avgifter som vil øke prisen betraktelig.

Til ungkarsleiligheten

Av de rundt 60 utstillerne var det minst en håndfull som viste frem ekstrautstyr til iPod og andre MP3-spillere. Av disse igjen var det kun én vi interesserte oss for. Aquallusion har laget det som best kan kalles Lava-lampen for det 21ste århundre.

Det er snakk om et visuelt høytalersystem som skal gi god stemning på selv de kjedeligste festene. Lyssøylene iTube Light har høyttalere som gir 360 graders lyd og direkte tilkobling av MP3-spillere. Riktignok støtter den ikke den proprietære Apple-pluggen som brukes på iPod, men det er mulig å koble til en rekke ekstrautstyr via USB, noe som egentlig er en vel så bra løsning.

Når musikken er i gang bruker iTube Light sine tolv forskjellige farger til å gi et vannlignende fargeshow i takt med lyden. Produktet er ikke i butikkene enda, men selskapet jobber knallhardt for å få spredt iTube Light over hele verden, så det er store sjanser for at selv norske ungkarer kan få seg en slik en etter hvert.

Denne gjør deg trygg

Alle eksperter påpeker at det er ekstremt viktig med sikkerhetskopi. Det hjelper imidlertid lite med en ekstern harddisk dersom huset ditt brenner ned. Sikkerhetsselskapet SentrySafe har derfor laget verdens første eksterne harddisk som tåler både vann og ild. Denne har faktisk vunnet pris som Best of CES Innovations 2008.

Den eksterne harddisken er ganske stor, men den ser heldigvis ganske bra ut. Det viktigste er allikevel tryggheten den gir. SentrySafe-harddisken kommer i to forskjellige versjoner, én med 80 gigabyte kapasitet til rundt 260 dollar (1 393 kroner) og en 160 gigabyte-versjon til omtrent 340 dollar (1 822 kroner).

Selskapet har også større løsninger som gir andre muligheter for å sikre egne backuper. Blant annet mindre beholdere med plass til CD-er og 2,5 tommers harddisker som det er mulig å få tilgang til utenfra. De har også en relativt stor safe med innebygd USB-hub som er tilgjengelig selv om skapet er låst. Dette er flotte løsninger som er essensielt for de som har data de ikke kan miste.

Flere produkter

Dette var noen få av det som skal være de mest interessante produktene fra CES Unveiled. Vi kommer imidlertid tilbake til flere av de andre produktene fra presseshowet i artikler i dagene som kommer.

I mellomtiden kan du glede deg over bildegalleriet under, der du ser flere av nyhetene på CES.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen