Test

Sniktitt på BenQ P51

Amobil/CeBIT: BenQ-Siemens løftet i går sløret av sin nye smarttelefon P51. Denne Windows-baserte PDA-telefonen har potensiale til å bli både en Palm Treo- og Qtek-killer. Foruten et skikkelig tastesett har nemlig den nye BenQ-smartingen GPS-modul innebygget, noe som betyr at du kan navigere deg frem gjennom ukjent terreng uten å måtte drasse pøå en ekstra GPS-modul. Vi var selvsagt til stede under BenQ-Siemens sin lansering i går. Nå har vi trykket på det nye vidunderet fra BenQ-Siemens.

Det er ikke bare GPS-funksjonen som skiller P51 fra andre smarttelefoner. Det er den første Windows-telefonen vi har sett med Siemens-logo siden SX66, og en av få Windows-telefoner med fullt tastatur.

Nytt og gammelt
Siden BenQ-Siemens er et nytt mobilmerke, er P51 også på mange måter den første smarttelefonen fra selskapet. Det skal likevel nevnes at den nye telefonen er en oppgradert utgave av BenQ P50, som vi aldri fikk se her i landet. Og siden P51 kjører Windows Mobile 5, er det ikke stort som skiller denne fra andre Windows Mobile-baserte smarttelefoner.

Som på de fleste Windows-baserte smarttelefoner, finner vi programvare for å åpne og redigere Office-dokumenter, mobilversjon av Internet Explorer, og Windows Media Player.

Tastaturet er detaljen som skiller P51 fra andre telefoner. Da vi kikket på P51 var det ikke antydning til slark eller skrangling i tastaturet. I det hele tatt virket det solid nok til å klare et notat eller ti. Det er selvsagt en smakssak, men løsningen med tastatur rett under skjermen føles mer brukervennlig enn et tastatur du skyver frem fra telefonens underside.

Vi la også merke til at skjermen på denne telefonen er stor, og rommer veldig mye informasjon. Telefonen er også kjapp i responsen, og lider ikke av flere tregheter enn du må regne med når du kjører Windows Mobile. En ting vi likevel bet oss merke i var at skjermbildet ikke var særlig skarpt, slev med 320 x 240 pikslers oppløsning. Om det var et problem med vår testmodell, eller om dette er noe du må regne med når du kjøper deg en P51, vites ikke.

En ting vi liker veldig godt med P51, er trykke og tegne på skjermen. Denne sørger for en skikkelig Treo-følelse, og gjør telefonen enklel og kjapp i bruk. Styrepennen finner du øverst på høyre side av telefonen.

Ikke liten
P51 er på ingen måte liten, og er nok for veldig mange vanlige mobilbrukere i overkant stor med sine 12,2 x 6 x 2 cm. Vi fikk ikke lov til å kjenne etter hverdan telefonen føles i lomma, men den kjennes ikke like klumpete å holde i hånden som for eksempel i-Mate JasJar.

Ellers er det meste du trenger av tilkoblinger innenfor rekkevidde. Minnekort plugger du rett inn i bunnen av telefonen dersom det innebygde minnet på 128 MB blir for lite, mens USB-tilkoblingen er å finne oppe på høyre side sammen med hodetelefonutgang. Det er også en egen ladeplugg i bunnen.

Vi skulle gjerne likt å si noe om kvaliteten på telefonens 1,3 megapiksels kamera, men på vårt eksemplar ville ikke kameraprogrammet starte opp i det hele tatt. P51 kan for øvrig også spille inn video, og har et kameralys til høyre under kameralinsen. Det er imidlertid ingen linsedeksel eller noen annen form for beskyttelse mot smuss og riper. Det er likevel en fordel at kameralinsen ikke er nedsunket i telefonens skall, slik tillfellet gjerne er med de fleste kameratelefoner på markedet. Dermed er det stort sett bare riper i plasten foran kameraet du trenger å bekymre deg for.

P51 er ventet å dukke opp i butikkene i løpet av sommeren, og BenQ-Siemens forespeiler juli som et fornuftig tidspunkt. Prisen er foreløpig ikke satt.

(Kilder:Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen