Test

Sniktitt på BenQ EF51

Amobil/Barcelona: EF51 er en liten telefon, men har en stor oppgave foran seg. Å kjempe mot Sony Ericssons Walkman-merke og vinne tilliten til kunder som ellers ville kjøpt iPod eller en Walkman-telefon. Vi tok derfor en titt på BenQ-Siemens nye supervåpen.

EF51 er en av de minste telefonene fra Siemens på lang tid. Med mål på 8,9 x 4,9 x 1,6 cm er telefonen som sagt liten, og gjør den størrelsesmessig til et bra alternativ til en vanlig mp3-spiller. I hånden føles telefonen både liten og lett, og sjelden kommer utrykket "ligger godt i hånden" mer til sin rett.

Designet er lagt opp slik at tastene er skjult bak et klafflokk. Når du skal skrive en melding eller taste et nummer, åpmer du bare lokket. På utsiden av lokket er det dedikerte musikktaster som lar deg stanse, starte og spole i musikken.

På vårt eksemplar fungerte dessverre ikke disse musikktastene. I stedet måtte vi åpne lokket og bruke tastene under i stedet. Vi synes tastene er i hardeste laget, og har problemer med å forstå hvordan personer med store fingre skal kunne skrive en melding uten å trykke inn tre taster av gangen.

På den positive siden syns vi at menytastene til EF51 var langt bedre enn de øvrige tastene.

Liten skjerm, gøye menyer
Da EF51 ble lansert, mente vi at skjermen ville være en av de største minusene med telefonen, ettersom den kun har en oppløsning på 128 x 128 punkter. Etter å ha tatt EF51 nærmere i øyensyn mener vi fortsatt det, men syns i tillegg at skjermen er fysisk liten i forhold til resten av telefonen.


(Klikk for større bilde)

Menyene er derimot en positiv overraskelse. Etter å ha brukt Siemens traurige og grå menysystem i en årrekke, er det gøy å se at produsenten endelig kan komme opp med noe som ikke oppfordrer en til å gjespe. Menyene er fargerike og stilige, og minner svært om dem man finner på mange MP3-spillere. Kanskje ikke helt tilfeldig fargevalg altså.

Et annet viktig punkt er at EF51 støtter blåtann 1.2 som gjør det mulig å koble til et trådløst stereohodesett. Dette betyr i praksis at du har muligheten til å slippe det ledningshysteriet det ofte er med mp3-spillere, så fremst du har et hodesett som støtter stereo lydoverføring.

På siden av telefonen finner du plass til miniSD-kort og utgang til høyttaleren. MiniSD kan fås i størrelser på opptil 2 GB, så med riktig kort vil du kunne lagre store deler av musikksamlingen på telefonen på et blunk.

"Jeg vil høre Vikingarna..."
En av de mest spennende nyhetene EF51 har å by på, ble aldri nevnt i presselanseringen til Siemens i går. EF51 kommer nemlig med noe så uvanlig som stemmestøtte for mp3-spilleren, slik at du kan si hva du vil høre på, i stedet for å bla side opp og ned for å finne sangen.


(Klikk for større bilde)

Vi fikk ikke testet løsningen selv, men ble lovet av Siemens at det skulle fungere bra. Vår pressemann fortalte for eksempel at han under en demonstrasjon fikk hentet opp Madonna på kommando, men at telefonen foreløpig kun støttet mandarin.

Når EF51 dukker opp i norske butikkhyller vil EF51 ikke bare støtte engelsk, men også amerikansk og asiatisk-engelsk, i tillegg til tysk, fransk, italiensk og spansk. Noen norsk støtte kan vi nok ikke regne med, men kan du bra nok engelsk, burde det hele gå smertefritt, mente representanten for BenQ-Siemens.

EF51 vil dukke opp i sommer, nærmere bestemt juli, og vil koste rundt 2300 kroner. Vil du vite mer kan du lese vår lanseringsnyhet 'Gode nyheter fra BenQ-Siemens'.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen