Test

Sniktitt på ABIT DigiDice

I begynnelsen av august kunne vi rapportere at en ny "small form factor" PC fra ABIT ved navn DigiDice var underveis. Få dager etter var Hardware.no tilstede ved presentasjonen av DigiDice, som ikke ble offsielt lansert før i midten av september. Nå er boksen i ferd med å innta norske butikkhyller, og vi har mottatt et eksemplar til test.

Vi skal ikke gjenta de fulle spesfikasjonene på DigiDice her, men henviser til vår tidligere sak om lanseringen av DigiDice. Kort fortalt er DigiDice et såkalt "barebone"-system, som betyr at det kommer komplett med hovedkort montert inne i et kabinett. Hovedkortet er basert på Intel 865G-brikkesettet, som betyr Socket 478 for Intel Pentium 4 og Celeron-prosessorer. Du finner mer informasjon og spesifikasjoner på ABIT sin nettside, hvor du også kan se en Flash-presentasjon av systemet.

Nok prat, over til bildene og våre første inntrykk av DigiDice!

(klikk på bildene for større versjoner)

 


DigiDice kommer i en ganske stor eske, med bærehåndtak.Bundelen inkluderer bl.a. fjernkontroll, IDE-kabler, strømkabel, aromatisk lukteolje m/holder (?!), driver-CD og manual, men dessverre ingen S-ATA-kabel.


En lekker bæreveske følger med!


En egen eske med diverse vifter, prosessorkjøler etc ligger i pakken.


En nærmere titt på kjøleelementene


Kjøleribbene er forbundet med selve prosessorkjøleren via varmeledende rør (heatpipe)

Prosessorkjøleren sett fra siden


Mer prosessorkjøler


Selve kjøleribben består av en rekke tynne finner, delt inn i tre "deler"

Undersiden av kjøleribben. Her er det lagt inn kobber for best mulig varmeoverføring.


Enda et bilde av prosessorkjøleren


Ribben som skal avlede varmen ut i rommet var dekket av plast da den ankom. Etter at vi tok av denne plasten ble det sittende igjen endel lim - ikke så bra.


Ikke mye har blitt forandret på utseendet siden vi først rapporterte om DigiDice i sommer.


Døren foran CD-enhetene skyves inn i kabinettet på en smart måte. Her skjuler det seg kortleser, USB-, Firewire- og lydtilkoplinger.


Via dette hjulet kan man styre en hel rekke funksjonalitet, som overklokking, visning av forskjellig informasjon på skjermen som temperaturer, og mye mer.


Baksiden av DigiDice. Det store firkantede hullet er der hvor den "eksterne" kjøleribben som er forbundet med prosessorkjøleren skal stikke ut. Baksiden av lokket fjernes enkelt med fire thumbscrews.


Nok et bilde av baksiden.


Her skimtes det 865G-baserte hovedkortet (ABIT IS-50). 865G betyr integrert grafikk, men det er naturligvis også en AGP-port på hovedkortet slik at man får brukt "skikkelige" grafikkort. Vi noterte hele fire tilkoplinger til vifter på hovekortet.


Kortleseren på "innsiden".


Strømforsyningen er en kompakt sak spesifisert til 200W.


S-ATA tilkoplinger er på plass.


Fjernkontrollen ser ut til å være utstyrt med en rekke funksjoner. Vi krysser fingrene og håper at denne fungerer også i Windows, noe fjernkontrollen til MSI MegaPC ikke gjorde...

Førsteinntrykket vårt er at dette er en spennende boks, men at den utseendemessig kanskje ikke er en innertier. DigiDice er betraktelig større enn boksene vi kjenner fra f.eks. Shuttle, mens så har den også mer plass, bl.a. plass til to CD/DVD-enheter. Derimot er det kun en stk AGP og en stk PCI-port ombord.

Nettverk og lyd besørges av Realtek (ALC650 kodek for lyd, og RTL8101L for nettverk), mens en brikke fra VIA står for Firewire-støtten.

To stykk S-ATA porter er på plass, men merk at S-ATA RAID ikke støttes, da hovedkortet er utstyrt med ICH5-sørsiden, og ikke ICH5R.

Vi synes det er interessant at ABIT har inkludert en skjerm på DigiDice, men det gjenstår å se hvor bra denne er. Trolig er skjermen ikonbasert, og ikke pikselbasert.

Ytelsesmessig har vi ingen grunn til å tro at DigiDice skal være noe svakere enn f.eks. Shuttle SB61G2, da begge er basert på samme brikkesett.

Kvaliteten på boksen synes å være bra, og vekten er lav takket være utførelsen i aluminium. Unntaket er dreiehjulet, som føles unødvendig "slarkete" og "billig". Dette kan være en "feil" ved vårt eksemplar, men vi nevner det likevel.

Alt i alt synes vi DigiDice virker som et spennende tiltak, og vi gleder oss til å ta boksen i nærmere øyesyn. Med en pris oppunder 3000 kroner kan dette bli en kraftig utfordrer til Shuttle-boksene, men det gjenstår å se om funksjonalitet og ytelse også lever opp til forventningene.

Vi kommer tilbake med en mer utfyllende test i nær fremtid.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen