Sniktitt
office2008_topp

Sniktitt: Office 2008 for Mac

SAN FRANCISCO (Hardware.no): Som siste store applikasjon har Microsoft endelig lansert "Office for Mac" som Universal Binary (kjører både på Intel og Power-PC). Lanseringen fant sted på Macworld, hvor Microsoft er tungt til stede som aktør og sponsor.

Nåværende versjon av Office for Mac er 2004, så en oppdatering var på høy tid. Det kommer også norsk versjon av programmet, som er satt til lansering i februar.

Office: mac 2008 er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver:

  • Office 2008 for Mac ($399,95)
  • Office 2008 for Mac Home and Student Edition ($149,95)
  • Office 2008 for Mac Special Media Edtition ($499,95)

Mens hovedpakken inneholder alle programmene (Word, Excel, Powerpoint, Entourage+My Day), har den også såkalte "Automator Actions" innebygget for forbedret arbeidsflyt og støtte for Microsoft Exchange Server.

Hjemme- og studenversjonen har også alle programmene uten begrensning, men ikke "Automator Actions" og Exchange Server.

Special Media Edtition har det den vanlige pakken har i tillegg til "Microsoft Expression Media" som følger med. Dette er for organisering og katalogisering av filene dine.

Alle programmene har også fått en kraftig gjennomgang utseendemessig og har nå det grå-aktige OS X-utseende i tillegg til en gjennomgående Aqua-effekt.

Vårt førsteinntrykk

Vi har prøvd oss litt i de forskjellige programmene, men kommer senere tilbake med en grundigere gjennomgang eller test.

Word

Word er den mest brukte applikasjonen i Office-pakken og har virkelig fått en oppgradering i denne versjonen. Massive forbedringer ble vist frem i Word som helt sikkert vil gjøre det en del lettere for de fleste å skrive, men ikke minst få et dokument til å se bra ut. Mye fokus har blitt lagt ned i akkurat dette.

Blant annet har hele Office-pakken fått integrasjon med iPhoto, slik at du kan plukke opp og sette inn bildene dine via en Mediabrowser. I tillegg støtter eksempelvis Word "Alpha Channels" og har tatt dette inn i en totalrevidert Clipart-samling hvor du altså kan få bilder uten den irriterende hvite firkanten rundt.

Det er også lagt opp til "Document themes" som definerer fontvalg, størrelser og farger på dokumentene dine i forskjellige forhåndsvalg. Dette er redigerbart, men nyttig for de som har en konsistent stil de gjerne vil holde seg til.

Den beste nyheten med Word 2008 er "Publishing Layout View". Dette er et område i Word som er beregnet på å lage fine dokumenter på en brukervennlig måte. Her kan man styre tekstbokser på en måte som minner om Adobe InDesign, bildene får teksten til å flyte på en god måte og det er bygget opp et overraskende bra arkiv av ferdige maler. Når du bruker maler vil også bildene du trekker inn plasssere seg automatisk, tilpasses i størrelsen og til og med skråstilles litt hvis det er det som passer i malen. En veldig fin og enkel måte for oppsett av dokumenter.

Excel

Av nyhetene i Excel finner plukker vi opp den røde tråden med at forhåndsinnstilte "templates" er lagt inn for å gjøre opplevelsen både enklere og raskere. Budsjett, utgiftsoversikt, etc. er noen av arkene som du kan velge mellom. Eller du kan bare velge det helt vanlige regnearket.

Det er et forbedret og forenklet graf-bibliotek som faktisk ser ganske bra ut. Det er enkelt å redigere og enda enklere å inkludere på de tallene du allerede har skrevet.

For deg som ikke er spesielt god med formler, har Microsoft inkludert noe som heter "Formula builder". Dette er rett og slett et verktøy som trinn for trinn lar deg oppnå det du vil oppnå, uten å måtte skrive inn formlene. Er du litt mer trygg på området ligger det også inne en autofullfør-funksjon som gir deg forslag til formler etterhvert som du skriver en bokstav eller to.

PowerPoint

I PowerPoint er det ikke tatt de samme store hoppene som i Word eller Excel. Av nyhetene så er det Mediabrowser integrert med iPhoto, det er flere og nye templates og det er gjort en del forbedringer på selve presentasjonsverktøyet som også nå virker med Apple Remote.

Entourage + My Day

Kalenderen har fått en overhaling i Mail-programmet Entourage. Du kan nå endre hendelser rett i kalenderen i stedet for å åpne hendelsen. Det er også lagt inn en hendig reisetid-funksjon som lar deg planlegge dagen enda littt bedre.

Med Entourage følger miniprogrammet "My Day" som uten å måtte åpne opp Entourage lar deg se hvilke ting som står på agendaen, hva du må gjøre og hva som er gjort.

Innboksen er satt opp i tre kolonner som standard og du kan sette mail som oppgaver ved å hukke dem av som "to do". Du kan også flagge dem som fullført.

I tillegg har de lagt til en slags hendig funksjon som lar deg lagre søk. Søker du etter "Marte", får du opp alle e-post du har fått fra denne personen. Vil du ha dette lett tilgjengelig uten å lage en egen mappe lagrer du søket og bruker det som en slags "tag".

En funksjon som vil gjøre det lettere for mange å ta i bruk Mac-en i jobbsammenheng er at Entourage støtter Microsoft Exchange Server (ikke i Home- and Student edition).

Alt om Macworld

Følg alle Mac-nyhetene fra Macworld i San Francisco på våre temasider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen