Møt nye Nubia Alpha

Sniktitt ZTE Nubia Alpha

Møt nye Nubia Alpha (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Nei, dette er ikke en smartklokke

Men en ny type mobiltelefon – skal vi tro produsenten.

Tek.no / Barcelona: Mobilprodusenten ZTE har nå omsider lansert sin Nubia Alpha-telefon/armbånd, etter at de over lang tid har vist det frem som et konsept. Senest under fjorårets IFA-messe. 

Dette er et produkt som kan ses på som en slags blanding av en mobiltelefon og en smartklokke.

Avlang skjerm

Vi syns den sorte modellen var den fineste av de to. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Noe av det som fanger oppmerksomheten vår når vi får se Alpha er skjermen. Den er nemlig avlang, og ikke minst fleksibel. Så når du setter på deg denne enheten så strekker skjermen seg nesten 180 grader rundt armen din. 

For å få til dette har produsenten valgt å bruke OLED-teknologi i skjermen som måler rett over fire tommer. Den ser ved første øyekast ganske lyssterk ut, samt at fargene er kraftfulle. Men skarpheten virker ikke helt på høyde med mye annet vi har sett. 

Og det viser seg at skjermoppløsningen bare er på 960 x 192 piksler fordelt over den avlange skjermen. Det betyr en pikseltetthet på 244 ppi. Med andre ord ikke helt rått om du sammenligner med mobiler. Om vi heller sammenligner med smartklokker, ligger for eksempel Samsung Galaxy Watch på 278 ppi

Vi får prøve Nubia Alpha noen få minutter, og vi må si at telefonen, eller klokken, virker helt grei. Dog er formatet på skjermen mer tøff å se på enn den er praktisk i bruk. Den blir ganske så smal og det begrenser plassen du har til ikoner og funksjoner.

Alpha har metall-lenke, og skjermen følger et godt stykke rundt armen på begge sider. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Selfiekamera

Skjermen er kvikk i responsen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Videre avslører produsenten at Alpha vil få et batteri på 500 mAh. Og det skal ifølge den ansatte vi snakker med på standen gi deg en batteritid på opp mot to dager. 

Det vil i så fall bety en tilsvarende levetid som Apple sine klokker, og en del mindre enn for eksempel konkurrenten fra Samsung – om vi skal sammenligne med de klokkene som kan leve på egen hånd med eget SIM. 

Klokken blir betydelig bredere på midten, og der trolig her batteriet er gjemt, sammen med resten av styringselektronikken. 

Selfiekamera og en knapp som kan se ut kan se ut til å ha sensor i seg. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

I denne delen finner vi også styringsknapper på siden og ikke minst et kamera på høyre side av skjermen. Dette skal ha 5 megapikslers oppløsning, og en blenderåpning på f/2.2. 

Vi fikk dessverre ikke prøve dette, men trolig er det altså snakk om et kamera som hovedsakelig skal brukes til selfiefotografering. 

Lite lagring 

Av andre spesifikasjoner kan vi nevne at Nubia Alpha har en Snapdragon Wear 2100-prosessor, 1 GB minne og 8 GB lagring.

Med såpass lite lagring kan vi vel uttrykke en viss tvil ved om vi er helt enige i at dette skal være en fullgod erstatning for en mobiltelefon om du bruker den på den samme måten. Da må du i så fall være veldig selektiv med hva du skal lagre på den.

Klokken/mobilen kommer i enten sort eller gull, og har en ganske solid metall-lenke. Prisen får vi opplyst til å være 449 eller 549 euro, avhengig av om du vil ha støtte for eSIM eller ei.

Om prisen gjelder begge fargene fikk vi ikke noe klart svar på. 

 

Sjekk ut alle sakene våre fra Mobile World Congress her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen