Sniktitt Steam In-Home Streaming

(Bilde: Sanzhar Murzin, Shutterstock / Montasje)

Herlig løsning lar deg spille grafikkbomber hvor du vil

Valve vil la deg spille på hva som helst fra hvor som helst i huset.

En del dataspill er så tunge å drive at de trenger en ganske kraftig datamaskin for å kjøre skikkelig. Det betyr gjerne store kabinetter stappet full av dyr og strømhungrig maskinvare, pluss det som naturligvis følger med av støyende vifter. Greit nok hvis du har et eget gutterom for slikt, men ikke like populært i stua eller på soverommet.

Hvis du så har ønsket å flytte litt på deg – kanskje benke deg ned i TV-stua for å spille litt sammen med kompiser – har det til nå vanligvis betydd å flytte hele skaberakket eller punge ut for en spillkonsoll i tillegg. Et annet alternativ har vært å eksperimentere med kabelforlengere for mus, tastatur og monitor, men dette er litt mer komplisert enn det først høres ut til å være.

Løsningen på problemet ligger i en helt annen kabel, mener spillutviklings- og -distribusjonsselskapet Valve. Faktisk kan den også være trådløs. Vi snakker om hjemmenettverket ditt og Steam-plattformens kommende funksjon «Strømming i hjemmet», eller In-Home Streaming som det kalles på nynorsk.

Strøm med Steam

De fleste av våre lesere har nok et solid grep på hva Steam egentlig er, men for ordens skyld: Steam er en populær digital plattform for spill utviklet av Valve. Med Steam-klienten, som for øvrig finnes for Linux, OS X og Windows, kan folk logge seg på tjenesten, kjøpe spill, laste ned og spille dem på flere datamaskiner – men kun én om gangen.

Konseptbilde av en Steam Machine.
Konseptbilde av en Steam Machine.Foto: Valve

Med typisk mellom fire og syv millioner samtidige brukere døgnet rundt er det også et enormt spillsamfunn.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (12)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen