Møt Sennheiser sine nye NC-hodetelefoner

Sniktitt Sennheiser PXC 550

Møt Sennheiser sine nye NC-hodetelefoner (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Sennheisers trådløse hodetelefoner skal utfordre Bose på støydemping

Vi fikk prøve dem.

Berlin / Tek.no: En av teknologiene som virkelig har fått vann på mølla under årets IFA-messe er hodetelefoner med aktiv støydemping. Og flere av de store produsentene lanserer nå produkter som skal gi Bose kamp om beinet. 

For nettopp Bose har vært markedsledende på denne teknologien i flere år, og først nå slipper andre produsenter tilsvarende produkter. Sistemann ut til å hive seg på støybølgen er tyske Sennheiser, som fra før allerede har en utfordrer i sin Momentum II-modell. 

Ser mer klassisk Sennheiser ut

Det er noen få knapper å spore på hodetelefonene.
Det er noen få knapper å spore på hodetelefonene. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Mens momentum-modellene har et særpreg over designen sin, så har den nye modellen, PXC 550, et mer tradisjonelt utseende om man kjenner til andre hodetelefoner fra selskapet. 

Og det er ikke noe feil med det. På samme måte som med både QC35 og MDR-1000X, så er også disse trådløse klokkene preget av å være kompakte og strømlinjeformede. Klokkene er ikke helt ovale, men mer som et egg som er snudd opp ned. De er med andre ord tykkere øverst ved festet til bøylen, og smalner til nedover mot bunnen. 

Til å utsmykke klokkene litt er det en liten stripe rundt selve klokken som er aluminiumsfarget. Putene er av den myke sorten, og minner oss mer om Bose sitt alternativ enn Sony sine klokker.  

Vi får prøve hodetelefonene på, og en av de tingene som slår oss er hvor lette de føles, til tross for at de er trådløse. Og det er jo på ingen måte noen negativ ting med tanke på at de tross alt er laget for deg som er på farten. Samtidig sitter de også godt på hodet. 

Egen app

Appen virker enkel og grei å bruke. Den samme appen funker også fint for deg som allerede har Momentum-klokkene.
Appen virker enkel og grei å bruke. Den samme appen funker også fint for deg som allerede har Momentum-klokkene. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Sammen med selve klokkene er det også utstilt en mobiltelefon som viser appen du kan bruke sammen med klokkene. Denne virker å være enkel i bruk, og du kan blant annet justere hvor aggressivt hodetelefonene skal støyreduseres. Det finnes også en egen knapp for dette på selve klokkene. 

Samtidig er det også mulig å justere lydbildet til klokkene. Med andre ord har du tilgang til en equaliser som lar deg justere de ulike toneleiene. På denne måten kan du i teorien skreddersy klokkene til å gi deg så mye bass, mellomtone eller diskant som du liker selv. 

Her kan du også hente inn spillelister fra strømmetjenester som for eksempel Tidal. 

Klassisk Sennheiser preg over lyden

Så var det lyden. Her har Sennheiser for vane å låte ganske nøytralt av seg, og selv om du kan justere EQ-en til hodetelefonene via appen, velger vi å teste dem ut med nøytrale innstillinger. 

Lyden er ganske så velbalansert, altså er det ikke sånn at verken bass, mellomtone eller diskant skiller seg ut spesielt i negativ eller positiv retning. Sammenlignet med for eksempel Bose spiller disse klokkene fra Sennheiser langt mer nøytralt og luftig etter vår mening. 

Disse hodetelefonene skal etter alle solemerker være på vei til butikkhyllene i skrivende stund, og den veiledende prisen er satt til 3900 kroner. 

Også Sony ønsker å ha en finger med i spillet: 
Sjekk selskapets nye støyreduserende hodetelefoner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen