SNIKTITT: TCL / Thomson Spennende TV-nytt fra TCL

Sniktitt TCL / Thomson

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Spennende TV-nytt fra TCL

Satser friskt på design og bedre lyd,

Berlin/Tek.no: Messen i Berlin samler mange av produsentene av TV-er. En produsent du kanskje ikke har hørt om er TCL, men de er av de aller største produsentene av flatskjermer i verden. 

Selskapet kommer nå med flere nye modeller på det norske markedet, og det satses blant annet på god lyd og design. Med seg på laget har de blant annet Flemming Møller Pedersen, som tidligere jobbet for Bang & Olufsen. Vi har tatt en nærmere kikk på to av skjermene. 

Flemming Møller Pedersen jobber nå i TCL.
Flemming Møller Pedersen jobber nå i TCL. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Design i fokus

En av modellene som er klar for salg er TCLs nye A9-serie, som i Norge vil bli solgt under navnet Thomson 55UA9806. Dette er en 4K-skjerm med et quantum dot-panel som skal gi deg et bredere fargespekter enn tradisjonelle flatskjermer. 

Thomson UA9806 er allerede i butikkene.
Thomson UA9806 er allerede i butikkene. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Pedersen leder an på messegulvet, og påpeker at denne skjermen også har et økt fokus på lyd, og at de i samarbeid med Harman Kardon har utviklet kamre med 1,5 liter per kanal på denne modellen. Skjermen er nokså tynn, men vi får altså opplyst at disse kamrene er strukket opp langs baksiden av skjermen. 

Baksiden er laget for å skjule alt av ledninger.
Baksiden er laget for å skjule alt av ledninger. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Modellen som kommer til Norge er tradisjonelt farget med sort ramme og hvit bakside, og en blank, krommet fot. Det spesielle med denne foten er at den er sentrert midt under skjermen, og at baksiden er designet slik at du kan skjule kablene bak ulike plastdeksel. 

I Norge får vi altså denne fargekombinasjonen, men på messegulvet ser vi at den også kan leveres med en blank kobber-ramme, samt at både dekslene foran høyttalerne og dekslene som gjemmer ledningene på baksiden kan skiftes ut med tilsvarende deksler i blant annet treverk. 

Thomson UA9806 kan komme i spenstige utførelser, dog neppe til Norge.
Thomson UA9806 kan komme i spenstige utførelser, dog neppe til Norge. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Vi får noen minutter til å kikke nærmere på denne skjermen, og vi må si at bildet virker å være nokså godt ved første øyekast. Ved hjelp av nano-krystaller (quantum dots) ser spesielt de grønne og røde fargene langt sprekere ut, men hvor gode de er i virkeligheten kan vi ikke konkludere med før skjermen er på plass i testlaben. 

Modellen blir å finne i 55 tommer, og den veiledende prisen er satt til 17 990 kroner. 

TV «uten» fot

S88 er kurvet, og har 4K-oppløsning.
S88 er kurvet, og har 4K-oppløsning. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den neste modellen som kommer til Norge vil bli merket med TCL, og får betegnelsen S88. Denne serien kommer i størrelsen 55 eller 65 tommer, og her forteller Pedersen oss at lyd har fått mye oppmerksomhet. 

Skjermen har en oppløsning på 4K, men det er ikke det som er det første du tenker over når du ser den. Skjermen er nemlig også buet, men det er først og fremst nedre del av TV-en som skiller denne fra resten av modellene til selskapet. 

S88 har en egen basskasse.
S88 har en egen basskasse. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den har nemlig ingen tradisjonell fot som kan dreies, i stedet er en vanlig fot skiftet ut med en liggende høyttaler som er integrert i resten av TV-en, og ser med det ut som en del av rammen. 

Fremsiden er altså nokså stilren, og skilles kun ved en liten bit treverk som ligger mellom venstre og høyre høyttaler på undersiden av selve bildet. Gløtter vi dog på baksiden ser vi at den er langt bredere enn vanlig i bunnen av baksiden. 

Denne kulen er med å gjøre lyden bedre, fordi det er en fem liter stor basskasse for å tilføre litt mer krutt til lydbildet, og selv om hallen vi befinner oss har mye støy, kan vi faktisk høre at bassen er mer til stede på denne modellen. 

Bildemessig ser det ut som de også har klart å lage et godt bilde, selv om vi kanskje kunne ønsket oss et litt hvassere sortnivå. Dog er det ikke lett å si nøyaktig hvor godt det er sammenlignet med andre modeller på markedet, men dette blir en spennende modell å teste. 

Som nevnt kommer S88 i enten 55 eller 65 tommer, og prisen er henholdsvis 15 990 og 24 990 kroner, og er av det vi erfarer på vei ut i butikkhyllene. 

Fikk du med deg denne lille sjarmøren?
Sjekk vårt møte med mobilroboten Sphero BB-8 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen