SNIKTITT: Samsung Galaxy NX Hvem trenger vel knapper?

Sniktitt Samsung Galaxy NX

(Bilde: Samsung/shutterstock.com)

Hvem trenger vel knapper?

Møt kjærlighetsbarnet mellom en smarttelefon og et systemkamera.

I kveld gikk Samsungs store avdukningsarrangement av stabelen i London, hvor en utsendt fra vår søsterside Amobil også befinner seg i dette øyeblikket. 

Galaxy + NX = sant

Det definitivt mest interessante i fotoøyemed på arrangementet var et kjærlighetsbarn av to av Samsungs produktserier, systemkameraet Samsung Galaxy NX. Et kamera som ifølge Samsung selv skal være en kombinasjon av NX300s innmat, NX20s søker og en gigantisk skjerm.

Samsung Galaxy NX har både søker og skjerm.
Samsung Galaxy NX har både søker og skjerm.

Samme bildebrikke som i NX300

Kameraet er, som Amobil spekulerte i, et systemkamera med operativsystemet Android. Rent teknisk har kameraet en 20,3 megapiksler APS-C CMOS-bildebrikke.

Denne bildebrikken skal være bygget over samme lest som Samsung NX300 og har dermed både fasedetekterende og kontrastdetekterende autofokus. ISO-verdiene er oppgitt fra ISO 100 til ISO 25.600.

Det har elektronisk søker, i tillegg til en 4,8 tommer stor berøringsskjerm.

Les også: Slik er Samsung NX20

Android-basert

Som Galaxy-navnet antyder er kameraet utstyrt med operativsystemet Android, ved levering Android 4.2 (Jelly Bean). Dette gjør at brukeren har fått flere muligheter for programutvidelser via for eksempel Google Play.

Da er det kanskje greit at kameraet er, ifølge pressemeldingen, det første kameraet som kommer med støtte for 4G LTE-overføring. I tillegg har det WiFi.

Man kan dermed overføre bilder til sosiale medier uansett hvor i verden man er, gitt at det enten er trådløst nett eller mobildekning der. Det er også verdt å nevne at man er nødt til å anskaffe eget SIM-kort til kameraet.

Tett i tett

I tillegg til trådløs nettverkstikobling og mulighet til å bruke mobilnettet, så støtter Galaxy NX også overføring via Near Field Communication (NFC).

Dette betyr at man kan sende bilder eller videoer til andre enheter som støtter NFC ved å legge den oppå eller ved siden av. For eksempel så mener Samsung at det skal gå helt sømløst å vise bilder og videoer på Samsung-tver ved å bare "sende" filene over via NFC.

Sånn ser Samsung Galaxy NX ut rett forfra.
Sånn ser Samsung Galaxy NX ut rett forfra.

Ingen bildeprosessor

Galaxy NX er ikke et tradisjonelt oppbygget kamera. Siden dette er en slags krysning av Samsungs mobilserie Galaxy og kameraserien NX, så har det blitt utstyrt med en ren CPU.

Det har med andre ord en 1,6 GHz Quad-Core CPU, istedenfor den rene bildeprosessoren man finner i mer tradisjonelle fotoapparater. Akkurat hvordan dette vil påvirke bildeprosessering og ytelse gjenstår å se når vi får testet det ferdige kameraet.

En annen ting som utmerker seg er at kameraet kommer med 16GB intern lagringsplass. Man trenger derfor ikke å kjøpe ekstra minnekort, med mindre man føler man trenger det. Om det skulle være nødvendig så støtter Galaxy NX minnekort av microSD-typen helt opp til 64GB.

Samsung Galaxy NX og noen objektiver.
Samsung Galaxy NX og noen objektiver.

I likhet med så og si alle moderne fotoapparater vil også Samsung Galaxy NX ha muligheten til å gjøre videoopptak. Opptakene kan gjøres i en hel drøss med forskjellige formater og man kan gjøre opptak i full-HD (1920x1080 i 25 eller 24 fps) og helt ned i 320 x 240 i 25 fps for enkel deling av videoer.

Vi har fått lekt litt med en preproduksjonsmodell av Galaxy NX. Heng med til neste side for å finne ut hvordan det gikk »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen