Knut E Rørnes i Samsung viser frem selskapets nyeste spill-skjerm.

Sniktitt Samsung CHG90

Knut E Rørnes i Samsung viser frem selskapets nyeste spill-skjerm. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

49 tommer og 32:9-forhold: Dette er Samsungs nye versting-skjerm

Denne oser det «må ha» av.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tek.no / Berlin: Samsung går nå nye veier for å tilfredsstille deg som aktiv spiller. Selskapets nye skjerm er et av de store blikkfangene her nede på messegulvet i Berlin. 

Grunnen er at den nye modellen, CHG90, byr på et helt nytt format med sine ekstremt brede 32:9-forhold. Denne bredden betyr at skjermen blir hele 49 tommer, og prislappen ramler raskt over 13 000 kroner. 

Samsung CHG90

Størrelse: 49 tommer, Quantum dot
Skjermformat: 32:9
Kurvet: Ja
Oppløsning: 3840 x 1080 piksler
Paneltype: VA
Oppfriskningsrate: 144 Hz
Responstid: 1 ms
Fargerom: 95 % av DCI
Støtte for AMD FreeSync: Ja
Pris: 13 990 kroner

Kan dette være den ultimate skjermen? 

Ved første øyekast virker skjermen nesten for bred, men dette endrer seg for når vi får satt oss foran den. Høyden på skjermen er omtrent som en 24 tommer, og det gjør at du ikke trenger å flytte blikket så mye opp og ned – når du likevel må flytte det sideveis. 

Vi får servert et bilspill, og i denne settingen kommer skjermen til sin rett. Du klarer ikke å se hele skjermen av gangen, men sidesynet ditt fanger opp det som fokuset går glipp av, og gir deg en bedre opplevelse enn en tradisjonell skjerm.

Skjermen er stilren også på baksiden
Skjermen er stilren også på baksiden Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Hvordan denne skjermen oppfører seg på andre type spill er vanskelig på si uten å ha prøvd, men på papiret burde denne skjermen takle det meste med tanke på at den klarer 144 Hz og har FreeSync-støtte. 

Samtidig er det en skjerm som fyller behovene dine om du bruker den i jobbsammenheng. Her har du rikelig med plass til flere excel-ark eller nettleser-faner ved siden av hverandre. 

HDR hever listen

En ting er den fysiske størrelsen, som i seg selv er en fryd å spille på. Men Samsung har også tatt bildekvaliteten på alvor. 

Eksemplet er nok en del tilgjort, men viser fortsatt at HDR gir deg et bildet du ønsker.
Eksemplet er nok en del tilgjort, men viser fortsatt at HDR gir deg et bildet du ønsker. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Denne skjermen takler såkalt HDR; altså kan den gi deg langt bedre farger og mer dynamikk i bildet enn tradisjonelle monitorer. Lysstyrken ligger normalt rundt 350 nits, men kan trykke til med 600 nits på enkelte mindre arealer under korte perioder. 

HDR er en av de store nyhetene for TV-er, og vi ser for oss at dette kommer til å ta spill-interesserte med storm. 

Igjen blir kvaliteten på det du spiller bedre, du får flere detaljer i mørkere og lysere partier, noe som gir deg en fordel. Det blir nemlig langt enklere å se sniken i buskene som er i ferd med å sikte seg inn på deg. 

Alt i alt må vi si at vårt første måte med denne skjermen gjør at vi sitter igjen med en «må ha»-følelse, og det største problemet med det er at lommeboken snart skal få kjørt seg. 

Fikk du med deg denne rare TV-en? 
Panasonic viste frem sin nyeste prototype »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen