SNIKTITT: Samsung 9 serie Plus Lettvekter med fantastisk skjerm

Sniktitt Samsung 9 serie Plus

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Lettvekter med fantastisk skjerm

Med 9 serie Plus har Samsung en skikkelig spennende bærbar.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware.no/Berlin: Hos Samsung var det mest nye TV-er det gikk i, men i et hjørne langt unna alle TV-ene fant vi en veldig spennende datamaskin, nemlig 9-serien. Nå har det kommet en oppgradert versjon, for de spesielt kravstore kundene.

Liten og lekker.
Liten og lekker.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Her snakker vi en lav vekt, nemlig 1,39 kilogram med berøringsfølsom skjerm, og 1,19 kilogram om du greier deg uten. Grunnen til den store forskjellen er at berøringsskjermer må ha et ekstra lag med glass i front.

Designen er i tillegg virkelig lekker, foruten å være tynn har den også de pirrende formene som Samsung introduserte for noen år tilbake.

En fantastisk skjermopplevelse

En faktastisk skjerm.
En faktastisk skjerm.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Ting kan bli smått, her er Photoshop Elements.
Ting kan bli smått, her er Photoshop Elements.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Skjermen er virkelig noe for seg selv, med en oppløsning på hele 3200 ganger 1800 piksler, fordelt på 13,3 tommer. Men dersom du vil ha maskinen med dette panelet er du enn så lenge også nødt til å ha en berøringsfølsom skjerm, og altså den høyere vekten.
 
En slik skjerm gir deg både fordeler og ulemper. Fordelen er at du får et sinnsykt lekkert bilde. Her kan du virkelig nistirre på nært hold, uten at du ser antydninger til piksler. Vi gikk gjennom en serie med bilder som lå på maskinen, og dette ga absolutt mersmak.
 
Ulempen er at ikonene og programmenyene til tider kan bli veldig små. I windows kan du enkelt fikse dette ved å bruke større ikoner, men det er ikke alle programmer som er lette å tilpasse. Vi testet blant annet med Photoshop Elements, og det var spesiell opplevelse. Menyene var ekstremt små, og vi måtte helt innpå for å se skriften.
 
Maskinen som var utstilt hadde en berøringsfølsom skjerm, og denne fungerte helt utmerket. Det eneste vi kanskje har å utsette på den er at den godt kunne vært litt glattere.

Velfungerende tastatur

Tastaturet er fint og responsivt, og ved normal bruk er det knapt noe svikt å merke i maskinen. Er du derimot av typen som hamrer løs på tastaturet som det skulle vært en gammeldags skrivemaskin du hadde foran deg, ja da kan det være litt bevegelse.
 
Kabinettet er virkelig stivt og fint, her er det omtrent ingen svikt å merke. Skjermen er godt beskyttet, og dekslet bak gir ikke etter selv ved kraftig påtrykk.
 

Lav vekt og solid bygget.
Lav vekt og solid bygget.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Maskinen virker litt ekstra tung i bakkant, slik den føles litt ekstra tung om man holder den oppslått med én hånd.
 
Skjermen kan bøyes 180 grader, altså slik at skjermen ligger i samme plan som tastaturet. En detalj som vi har hatt sansen for tidligere, og som også er videreført her, er at du må bruke begge hender for å få til dette. Skyver du du på skjermen med en hånd, mens maskinen hviler på skrivebordet, så vil skjermen stoppe i normal stilling.

Greit priset

Samsungs 9-serie .
Samsungs 9-serie .Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Av maskinvare er det mange alternativer, og den leveres med opptil Intel Core i7-prosessor, 8 GB minne og 256 GB med lagringskapasitet. Standardprisen i Norge vil ligge på 11999 kroner, men det er litt usikkert akkurat hvilken maskinvare du får da.

Maskinen støtter også Samsungs Sidesync. Det innebærer at du veldig enkelt kan synkronisere filer mellom mobiltelefonen din og datamaskinen. Ved noen trykk får du opp telefonen på datamaskinen, og kan trekke innhold over. Du kan også bruke tastaturet på maskinen til å skrive meldinger på telefonen, eller bruke datamaskinen til å ringe med via telefonen.

Sony har også imponert oss:
Her er Vaio Tap 11 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen