Samsung med hendig skjermløsning for deg som trenger bedre plass på pulten din.
Sniktitt
Samsung med hendig skjermløsning for deg som trenger bedre plass på pulten din. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Plaget med lite plass på pulten?

Denne skjermen har en genial løsning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Las Vegas / Tek.no: Størrelsen på PC-skjermen vi bruker øker stadig i størrelse, og det betyr også at de tar større plass på pulten din. Har du litt trangt med plass har Samsung nå lansert en smart løsning. 

Selskapet kaller løsningen The Space, og det hele handler om å få ryddet mest mulig plass på pulten fin samtidig som skjermen er stor. Resultatet virker like genialt som det er enkelt. 

27 og 32 tommer

De to modellene heter SR75 kommer i to ulike størrelser, 27 og 32 tommer. Grunnen til at disse skjermene tar mindre plass enn tradisjonelle skjermer er foten til enheten. 

Selve foten skrues fast i bordkanten i stedet for å ha den på en diger fot midt på pulten. Kombinert med et smalt feste på baksiden kommer skjermen overraskende nærme veggen, og festet er såpass lite at det ikke tar noe særlig bordplass heller. 

Bordet må nødvendigvis stå litt ut fra veggen, men det er ikke snakk om stor mer enn én centimeter. 

Skjermen kan stå klistret til veggen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Fra foten har du en smal og rektangulær stamme som går inn på baksiden av skjermen, hvor det er frest ut en kabeltunnel slik at du kan koble til alt du trenger uten at kablene synes. Det forhindrer også at skjermen bygger ut bakover. 

Flere posisjoner

Når du skal bruke den nye skjermen kan du ha den i flere ulike posisjoner. For å spare maksimalt på plassen kan du nemlig la skjermen stå rett opp, hvor skjermen nærmest blir stående klistret til veggen bordet står mot. 

Eller du kan trekke den litt ut dersom du vil ha skjermen litt lavere. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Men det er ikke bare slik skjermen kan brukes. Du kan også tilte den fremover slik at den blir stående litt lavere og ut fra veggen. Fortsatt vil du ha godt med plass under skjermen siden foten fortsatt står festet i bordet i bakkant. 

Skjermen kan også settes flatt på bordet. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Du kan også trekke skjermen helt ned slik at den blir stående på bordet. Dette er ikke en posisjon du bruker for å spare plass. Det er heller en mulighet for å få skjermen lenger frem om du for eksempel skal bruke den når du ser på film i en liten hybel eller lignende. Her hadde det vært ekstra hendig hvis skjermen var berøringsfølsom og du kunne brukt den som tegnebrett, men det får vi nok vente til neste generasjon for. 

Vi prøvde systemet og dro litt i skjermen for å sjekke hvor stødig konstruksjonen var, og løsningen virker faktisk ganske så robust. Festet sitter dønn fast, og selv om skjermen har en del egenvekt er fjæringene i leddene såpass sterke at det var enkelt  å vippe skjermen opp og ned i de ulike posisjonene. 

God oppløsning

De to skjermene skal etter hva vi får opplyst komme i handelen tidligst mars. Den minste skjermen er altså på 27 tommer, og har en oppløsning på 2560 x 1440 punkter. 

Den skal også klare 144 bilder i sekundet i denne oppløsningen, slik at den på papiret også kan brukes til å spille på.

Vi fikk beskjed om at denne vil koste 400 dollar i USA, altså rundt 4000 kroner, men en offisiell norsk pris fikk vi ikke. 

Vil du ha hakket større skjerm kommer denne serien også som 32 tommer. Dog er ikke denne varianten like godt egnet for spill, ettersom bildefrekvensen stopper på 60 bilder i sekundet – ikke nok for en ihugga gammer. Til gjengjeld har du full 4K-oppløsning. Denne utgaven skal koste 500 dollar når den når markedet her i USA, omtrent 5000 norske kroner. 

Vil du ha noe eeenda større? 
Sjekk ut PC-skjermen på 65 tommer fra HP! 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen