SNIKTITT: Panasonic Toughpad 4K UT-MB5 Vi har lekt med nettbrettet til 50 000 kroner

Sniktitt Panasonic Toughpad 4K UT-MB5

Vi har lekt med nettbrettet til 50 000 kroner

Trolig det råeste vi har sett så langt på IFA.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware.no/Berlin: Panasonic har ligget litt etter på UHD-satsningen sin, og var blant de aller siste til å annonsere at de nå skal satse på 4K-skjermer. Men når de først gjør det så går de hakket bredere enn de fleste, Panasonic kliner nemlig til med et kraftig nettbrett med 4K-oppløsning, under navnet Toughpad 4K UT-MB5.

Roter eller zoom inn, for eksemlep på innsektet til høyre.
Roter eller zoom inn, for eksempel på innsektet til høyre.

Dette er riktig nok neppe det folk flest forbinder med et nettbrett, for vi snakker om en størrelse på 20 tommer. Vekten er også litt voldsom med omtrent 2,4 kilogram. Likevel er den absolutt en lettvekter i 20-tommers klassen, for det meste som er like stort er også rimelig tungt.

Til tross for vekten og størrelsen ligger brettet ganske godt i hånden, men ved bruk er det nok best å støtte det på noe. 2,4 kilogram blir rett og slett litt tungt å holde over tid.

Kort batteritid

Designen synes vi er noe skrikende, spesielt takket være de ornamentlignende kantene. Hadde det holdt samme design som Panasonics øvrige produkter, hadde den vært mye penere i våre øyne.

Bildekvaliteten er imponerende.
Bildekvaliteten er imponerende.

Batteritiden er det ikke noe å rope høyt om, etter to timer med nettbrettet kjørende på batteri er du nødt til å finne en stikkontakt igjen. Mye av skylden for dette har maskinvaren på innsiden, og da tilhørende lav batterikapasitet i forhold til maskinvaren.

Nettbrettet har nemlig en dedikert grafikkløsning, i form av Nvidia GeForce 745M. I tillegg har den en Intel Core i5-3437U-prosessor på 1,9 GHz under skjermen. Vi noterer oss også fire eller åtte gigabyte med systemminne, og mulighet for opptil 256 GB med lagringskapasitet på en SSD, noe som til nettbrett å være utgjør et ganske kraftig sett maskinvare.

Heftig pris

Panasonic har tenkt på flere bruksområder for dette nettbrettet, for eksempel til å vise kunst på museer, i sminkesalonger for å vise hvordan du vil se ut med litt forskjellig sminke, og som et verktøy for arkitekter og ingeniører.

Den medfølgende styluspennen gir god kontroll, og den er vesentlig bedre enn å bare bruker fingeren. Med brettet kan man zoome inn og ut, og rotere på objektene som vises frem.

Bildekvaliteten er særdeles bra, og hele brettet er generelt sett utrolig enkelt i bruk. Men det som kommer til å hindre folk i å kjøpe denne er uten tvil prisen.

Når den kommer til Europa litt senere i høst skal Panasonic ha hele 4500 Euro – og det uten moms. Legger vi på den norske momsen snakker vi om nesten 47 000 kroner, og det er heftig for et nettbrett selv om skjermen har god oppløsning. 

Vil du ha et rimeligere nettbrett som også er kjempefint?
Sjekk ut Vaio Tap 11 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen