Jo mindre lanke Neptune Pine sitter på, desto mer voldsom ser den ut. Det var ingen av Neptunes representanter som fikk klokken til å se særlig kompakt ut, men så er det også relativt dyrt å leie inn Arnold Schwartzenegger.

Sniktitt Neptune Pine

Jo mindre lanke Neptune Pine sitter på, desto mer voldsom ser den ut. Det var ingen av Neptunes representanter som fikk klokken til å se særlig kompakt ut, men så er det også relativt dyrt å leie inn Arnold Schwartzenegger. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Denne «smartklokka» er litt i største laget

Neptune Pine får selv de største håndledd til å se små ut.

Undertegnede er ikke noen kompakt herremann, men jeg må innrømme at selv for meg ble Neptune Pine litt i største laget.
Undertegnede er ikke noen kompakt herremann, men jeg må innrømme at selv for meg ble Neptune Pine litt i største laget.

Amobil.no/Las Vegas: Smartklokker, og teknologi man kler på seg, har vært blant de viktigste kategoriene på årets CES-messe her i Las Vegas. Alle vil være med på det mange håper blir den neste teknorevolusjonen, og det betyr at man skal se fryktelig mye rart, før øya detter ut. Den kanadiske «smartklokka» Neptune Pine er en av disse snodige skapningene.

Da Neptune Pine ble lansert, så bildene av den relativt annerledes ut, selv om vi også den gang mistenkte at beistet kom til å være ganske stort. Fra Neptunes representanter på CES, får vi vite at klossene vi tittet på er prototyper, og at det gjenstår mye designarbeid før de faktisk slippes løs på markedet.

Enorm «klokke»

Like fullt – dette er en skikkelig rugg av en smartklokke, i den grad den kan kalles det. Det er mer nærliggende å kalle det en kompakt mobiltelefon på armbånd, for det er det den grunnleggende sett er.

Produsenten fremhever imidlertid at vekten er forholdsvis lav, og at du får et batteri av funksjonalitet her som få andre smartklokker kan slå.

Les også: Sniktitten på Parrots nye mobilleketøy – Jumping Sumo og Mini Drone

Du kan hekte Neptune Pine av armbåndet, og bruke den som en løs telefon. Det er også mulig å kjøpe hjelmfeste, eller sykkelfeste, til dingsen.
Du kan hekte Neptune Pine av armbåndet, og bruke den som en løs telefon. Det er også mulig å kjøpe hjelmfeste, eller sykkelfeste, til dingsen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Vi syntes ikke båndet som kommer med Neptune Pine virket spesielt gjennomarbeidet. Men det skal gjenstå designarbeid før Pine kommer i salg.
Vi syntes ikke båndet som kommer med Neptune Pine virket spesielt gjennomarbeidet. Men det skal gjenstå designarbeid før Pine kommer i salg.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Slik så Neptune Pine ut da selskapet først presenterte klokken.
Slik så Neptune Pine ut da selskapet først presenterte klokken.Foto: Neptune

Greit spesifisert

Vi er faktisk enige med Neptune om den voldsomme mengden funksjonalitet. Pine er nemlig helt greit spesifisert, og kjører fullverdig Android 4.1. Inni har det blitt plass til både tokjerneprosessor, relativt store mengder lagringsplass, kamera, og det meste du finner på en helt vanlig mobiltelefon. Pine er også motstandsdyktig mot vann, selv om den ikke er vanntett. Den skal fint tåle en spasertur i kraftig regnvær.

Selv batteriet er relativt respektabelt. Du skal kunne surfe på internett i hele sju timer på én opplading. Under optimale forhold, og om du knapt rører klokka, skal den ha en batteritid på inntil seks dager, som heller ikke er så verst. Hva den blir til om du legger til Facebook- og e-postkontoer, vet vi imidlertid fint lite om.

Les også: Sett sammen din egen drømmemobil

Virket litt uferdig

At denne klokka egentlig er en mobiltelefon blir enda tydeligere ved at du kan klipse hele hoveddelen av håndleddsreimen. Reimen vi fikk se, virket relativt halvferdig – med mye tynn plast som ikke virket særlig holdbar.

Pine er altså egentlig en helt vanlig mobiltelefon. Her kan du sette inn SIM-kortet ditt, og snakke direkte i klossen, eller i klokka, alt ettersom. Utgaven med 8 GB lagringsplass kommer med NFC-brikke, men NFC-funksjonen kan byttes i dobbel størrelse lagringsplass. Ønsker du enda mer lagring kan du betale ekstra for en utgave med 32 GB, eller 64 GB, innebygget lagringsplass.

Mulig å forhåndsbestille

Foreløpig er det bare mulig å forhåndsbestille utgavene på mellom åtte og 32 gigabyte på nettsidene til Neptune. Prisene varierer fra rett over 2000 kroner til rett under 2500 kroner. Dette er imidlertid før frakt og avgifter.

Se Neptune demonstrere klokken i videosnutten under.

Her finner du alle sakene fra CES 2014-messen i Las Vegas »

Neptune Pine

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen