Canal Digital lar deg nå bruke Apple TV til å se innholdet til selskapet
Sniktitt
Canal Digital lar deg nå bruke Apple TV til å se innholdet til selskapet (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Nå kan du se Canal Digitals innhold med Apple TV

Satellitt-avdelingen slipper rykende fersk app i dag.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tek.no / Fornebu: Canal Digital Satellitt utvider nå antallet plattformer du kan se tjenesten Canal Digital GO på. I dag kommer nemlig appen som lar deg bruke tjenesten via Apple TV. 

– I en stadig mer krevende mediehverdag er det viktig at vi tilbyr våre brukere å se innholdet på den plattformen de selv vil, forteller Marius Bjerke, produktutviklingsdirektør i Canal Digital. 

Samtidig finnes det allerede en app som lar deg bruke tjenesten direkte på smart-TV-er fra Samsung – noe som ble lansert under radaren i forrige uke. 

Gjenspeiler abonnementet ditt

Kort om Canal Digital GO: 

Antall direktesendte TV-kanaler: 51 (avhengig av kanalpakke). 
Antall TV-kanaler som kan ses utenfor hjemmet: 48
Antall kanaler i ukesarkivet: 22
Antall titler i arkivtjenesten: Over 17 000

Er du av de omlag 500 000 kundene hos distributøren, kan du nå hente ned den nye appen – gitt at du har den nyeste versjon av Apple TV-boksen og har et aktivt abonnement hos Canal Digital Satellitt. 

– Hva du får tilgang til av direktesendte kanaler og annet innhold gjenspeiles av hva du har tilgang til via dekoderen din. Det du eventuelt ikke har tilgang til vil merkes med en liten hengelås. Dette styres av hvilken kanalpakke du har, poengterer Bjerke. 

Marius Bjerke forteller om den nye appen.
Marius Bjerke forteller om den nye appen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

HD-signaler på det aller meste

Velger du å se TV via Apple TV-en kan selskapet friste med et flertall av kanalene i HD-oppløsning. Flesteparten av kanalene sendes i 720p-oppløsning, hvor nettlinja di må klare mer enn 5 Mbit/s for å få den beste flyten og kvaliteten. 

Via appen kan du også se film, og en rekke av disse kan by på enda litt bedre kvalitet. Her vil nemlig oppløsningen trekkes opp til 1080p (full HD), og kravet til hastigheten på nett-tilkoblingen din økes til 8 Mbit/s.

Ryddig og oversiktlig app

En liten hengelås kommer over ikonet om du ikke har tilgang.
En liten hengelås kommer over ikonet om du ikke har tilgang. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Med andre ord kreves det ikke en enorm båndbredde for å hente ned direktesendte kanaler eller annet innhold, og kvaliteten ser ut til å være god ved første øyekast. 

Selve appen er ryddig satt opp hvor store ikoner med aktuelt innhold er det første som møter deg.  Under den øverste raden kommer kanalene frem, tilsynelatende i samme rekkefølge som den vanlige kanallisten på dekoderen din. 

Blar du deg videre nedover kommer det opp nye kategorier, og norske titler er en gjenganger blant forslagene som dukker opp – noe som ikke er tilfeldig. Selskapet ønsker nemlig å fokusere på godt, norsk innhold. 

– Vi legger bevist mye norske produksjoner og innhold i disse kategoriene, forklarer Bjerke. 

Norsk-innhold står høyt på prioritetslisten til Canal Digital.
Norsk-innhold står høyt på prioritetslisten til Canal Digital. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Kjapp i bruk

Vi får noen minutter sammen med Apple TV-boksen og den nye appen, og noe av det første som slår oss er hvor rask den er i bruk. Går du inn og ser på direktesendte kanaler går det overraskende raskt å bla i kanallisten, samt at bildet skalerer seg inn på høy kvalitet lynraskt. Dette kan dog også avhenge litt av hastigheten på nettverket du har, men her er  det i alle fall like raskt som via dekoderen. 

Samtidig så er det også en «tilbake i tid»-funksjon som lar deg spole tilbake i programmer om du kommer midt i en sending. Her kan du spole deg maksimalt to timer tilbake før det stopper opp. Vil du lenger tilbake i tid enn dette er ukesarkivet til selskapet på plass. 

Altså kan du se innhold fra 22 kanaler som er sendt den siste uken. Det eneste du eventuelt vil savne om du bruker Apple TV vil være muligheten for å kunne ta opp. 

Appen som nå finnes til Samsungs smart-TV-er er lik den du finner på dekoderen.
Appen som nå finnes til Samsungs smart-TV-er er lik den du finner på dekoderen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Også app for Samsung-TV-er

Ved siden av demo-TV-en som Apple-TV-en er tilkoblet til, henger det en Samsung-TV med en app kjørende. Det viser seg at dette er en Canal Digital GO-app som allerede har vært ute i app-butikken i en drøy uke. 

– Denne appen slapp vi i det stille for over en uke siden. Den vil dog komme opp i anbefalt-rekke av apper etter hvert, men du kan fint søke den opp og laste den ned allerede nå, forteller Bjerke. 

Denne appen er dog ikke fullt like innholdsrik som den du kan hente ned på Apple TV. Her er det først og fremst «on demand»-innhold, altså har du blant annet ikke tilgang på direktesendte kanaler. 

– Også denne appen vil få tilgang til det samme innholdet som du får via Apple TV. Det kommer om ikke så altfor lenge. Denne appen kan du laste ned på alle smart-TV-er fra Samsung som er 2013-modell eller nyere, avslutter Bjerke. 

Trenger du en god medieboks? 
Vi har testet den nyeste utgaven av Apple TV »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen