Razer Project Linda
Sniktitt
Razer Project Linda (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Møt Razers Project Linda

Bruker mobilen som pekeplate og maskinvare.

Tek.no / Las Vegas: Her i syndenes by er det mange prototyper og prosjekter som vekker oppsikt. En av disse kommer fra Razer, som går under kodenavnet Project Linda. 

I et monter på messegulvet står det nye konseptproduktet godt passet på. Razer vil vel  neppe ha en gjentagelse av fjorårets hendelse, der selskapets ekstreme bærbare-PC med tre skjermer ble stjålet

Bygg mobilen om til en bærbar

Razer har allerede sluppet en ny mobiltelefon, Razer Phone, og denne spiller en sentral rolle i Project Linda. Ved hjelp av denne telefonen kan du nemlig lage det som ser ut som en tradisjonell bærbar PC, hvor mobilen fungerer som selve motoren og pekeplaten. 

Mobilen tar plass som pekeplate og maskinvare i maskinen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Med en mobilskjerm som pekeplate kan du både bruke den for å navigere, men også sette den opp som sekundærskjerm med tilpassede funksjoner. For eksempel kan den fungere som et eget panel om du redigerer i for eksempel Photoshop. 

Ekstra batteri i chassiset 

Batteriet i selve telefonen er på 4000 mAh, altså ganske kraftig til en mobil å være. Likevel vil dette neppe holde spesielt lenge når den 13 tommer stor skjermen også skal ha strøm. Derfor har chassiset et eget batteri i tillegg, for å bedre brukertiden. 

Nøyaktig hvor stort dette batteriet er, eller hvor lenge maskinen holder før den må lades, fikk vi dessverre ikke vite. 

Det er få tilkoblinger på chassiset. Her er to av dem. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Maskinen ser ut til å kun ha noen få utganger. På den ene siden finner vi en USB C-port, mens den andre siden huser en mer tradisjonell USB-A. I tillegg har du en hodetelefonutgang ved siden av den førstnevnte porten. 

I tillegg får vi beskjed om at telefonen legges ned i sporet sitt slik at fingeravtrykksleseren fortsatt kan brukes når mobilen er satt fast i chassiset. 

Nok krefter?

Mobiltelefonen til Razer er ganske så godt pakket med maskinvare til en mobil å være, men hvorvidt dette er krefter nok til å erstatte en bærbar maskin er vi mer usikre på. 

Riktignok er det bare med futt i en Snapdragon 835-brikke, men i denne sammenhengen lar vi oss være litt skeptisk til det hele. 

Hvorvidt dette prosjektet tar steget videre inn i butikkhyllene er heller ikke sikkert, og prisen er som du kanskje skjønner helt i det blå. Likevel må vi si at løsningen virker å være ganske stilig. 

Har du tre skjermer du gjerne vil ha en sømløs overgang mellom? 
Sjekk ut denne smarte dingsen fra Asus »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen