Dette er Samsungs nye strømmehøyttaler

Sniktitt Samsung H7

Dette er Samsungs nye strømmehøyttaler (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Minimalistisk og sexy fra Samsung

Denne nye strømmehøyttaleren kan oppskalere lyden din.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Las Vegas / Tek.no: Å strømme musikk er noe vi nordmenn gjør stadig oftere. Høyttalere som lar deg høre musikk trådløst fra for eksempel telefonen din blir stadig mer populært. 

Samsung er en av selskapene som lager slike produkter, og under årets CES-messe var en ny modell på plass. Høyttaleren har fått navnet H7, og skal blant annet kunne oppskalere lyden du gir den.

Rent og kantete design

Det første som slår oss når vi får se den nye høyttaleren er designen. Mens flere av selskapets nåværende strømmehøyttalere er runde i utformingen, er H7 det stikk motsatte. 

H7 kommer muligens i flere farger. Her i en grønn variant.
H7 kommer muligens i flere farger. Her i en grønn variant. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Denne høyttaleren er nemlig rektangulær og har lett avrundede kanter, og vi må si at utformingen virker ganske tiltalende. Og det er ikke noe plast-utførelse på denne modellen – i stedet er det børstet aluminium som møter oss.

Modellene som står foran oss har litt forskjellige farger, alt fra vinrød til grå, og vi får beskjed om at det ikke er kjent hvilke farger som dukker opp når høyttaleren når butikkhyllene. 

Stilrent er nok en av stikkordene for Samsung H7, hvor også betjeningen er holdt enkel og grei. 

På toppen av enheten finner vi en skjerm, i tillegg til to hjul som lar deg navigere deg rundt i menyene. Hjulene virker solide, og gir en god følelse når du vrir på dem. 

Fra 8 til 32 bit

Det er minimalt med knapper på H7. På toppen finner du to hjul og en liten skjerm.
Det er minimalt med knapper på H7. På toppen finner du to hjul og en liten skjerm. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Samsung H7 er det selskapet kaller et UHQ 32-bits-produkt, altså skal den gi deg 32-bits lydkvalitet. Og skulle du gi den noe dårligere, skal den ifølge produsenten kunne oppskalere lyden så lenge den ligger mellom 8 og 24 bit. 

Vi fikk dog ikke mulighet til å teste denne oppskaleringen, men vi fikk en rask smakebit på hvordan lydkvaliteten var. 

Etter å ha lyttet til høyttaleren må vi si at det er ganske så imponerende kvalitet som blir servert. Noe av det vi merker oss er at spesielt bassen går ganske dypt, og grunnen til dette får vi forklart rett etterpå. 

Ekspertene hos selskapets California-baserte lydutviklingsavdeling har nemlig utviklet et system som tar høyde for interne forstyrrelser i høyttaleren. Ifølge selskapet selv skal teknologien gi en langt reinere og mer riktig lydgjengivelse enn tidligere – spesielt rundt frekvensene til bassen. 

Hvor godt denne høyttaleren virkelig presterer må vi dog vente med å se til vi får den inn til vår testlabb. Akkurat når den dukker opp, og prisen er dog ikke kjent. 

Samsung H7

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen