SNIKTITT: Panasonics 2016 TV-er Med disse TV-ene skal Panasonic dominere 2016

Sniktitt Panasonics 2016 TV-er

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Med disse TV-ene skal Panasonic dominere 2016

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Frankfurt/Tek.no: Under årets CES-messe i Las Vegas ga Panasonic oss en smakebit på sin kommende toppmodell med LCD-teknologi. Nå viser det seg at denne TV-en bare er noen dager unna å nå butikkhyllene. 

Dette avslører selskapet under sin årlige samling i Frankfurt, Tyskland. Sammen med den nye toppmodellen kommer det også en rekke nye TV-modeller, hvor 4K-oppløsning og HDR-støtte er er en fellesnevner for brorparten av skjermene. 

DX900 er Panasonics nye flaggskip blant LCD-modellene.
DX900 er Panasonics nye flaggskip blant LCD-modellene. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Samtidig slår selskapet et slag for design, hvor de blant annet går helt nye veier på sin nye 800-serie. I tillegg lar de deg personifisere utseende til foten til en viss grad. 

DX900 blir premium-sertifisert

På toppen av LCD-hierarkiet finner vi DX900, som vil få premium-merking av UHD-alliansen. Det betyr kort at skjermen oppfyller alle kravene for å vise deg HDR, med både flere farger og en lysstyrke over 1000 nits. 

En av tingene selskapet fremhever med denne modellen er at den lokale dimmingen av bildet har blitt mye bedre enn tidligere. Dette skjer takket være et nytt filter som sitter foran diodene til det direktebelyste panelet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette filtret skal gi bedre baklys på DX900.
Dette filtret skal gi bedre baklys på DX900. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

TV-en har totalt over 500 individuelle soner hvor lysdioder sitter avskjermet fra hverandre med små, firkantede plastkamre. For at lyset ikke skal bli mer intenst der dioden er plassert i midten av disse kamrene, har Panasonic nå utviklet et filter som skal gjøre at kamrene gir jevnere belysning mot panelet. Se bildet over. 

DX900 kommer som enten 58 eller 65 tommer, men prisen på modellen er ennå ikke kjent. 

DX800 byr på et nokså unikt design.
DX800 byr på et nokså unikt design. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

DX800 skiller seg ut fra mengden

Nye DX800 er modellen som skiller seg mest ut når det kommer til design. Selve skjermen henger festet til et stativ, som i seg selv både ser smekkert og føles robust ut.

Løsningen kan ved første øyekast minne oss litt om den gigantiske 105-tommeren Samsung lagde for noen år siden.

Sammen med dette stativet følger det også med en dedikert lydplanke. Denne skal forbedre lydopplevelsen flere hakk ifølge selskapet.

Vi fikk kjørt en kjapp demo mot dagens CX800, og selv i det store lokalet kunne vi høre en markant forskjell i spesielt bassen fra TV-en. 

Panasonic DX800 vil komme i størrelsene 50 og 58 tommer. Prisene er ennå ikke kjent. 

Flere modeller kan skilte med 4K

Selv om både DX900 og DX800 hadde mesteparten av søkelysene på seg, var det også en rekke andre modeller å titte på. Felles for mange av årets modeller er at de er klare for å gi deg 4K-oppløsning. 

DX780 er en stilren og flott TV å se på.
DX780 er en stilren og flott TV å se på. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Panasonic DX780/DX750

Går vi ned fra DX800 er det DX780/DX750 som står for tur. Også disse modellen kan skilte med Panasonics egne Studio Master HCX-prosessorchip. Denne skal blant annet kunne by bedre og mer riktige farger.

Samtidig er også disse modellene THX-sertifisert, og skal kunne takle HDR-innhold selv om du ikke får den samme lysstyrken som på toppmodellen DX900.

Disse to modellene vil bli levert i størrelsene 50, 58 og 65 tommer. Prisene er ikke kjent ennå. 

DX700 blir den billigste TV-en som kan ta i mot HDR-signaler.
DX700 blir den billigste TV-en som kan ta i mot HDR-signaler. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Panasonic DX700

Av modellene som kan gi deg HDR fra Panasonic i 2016, vil DX700 etter alle solemerker bli den billigste. Denne modellen skal ifølge selskapet selv være den første modellen som kan vise deg et større fargespekter enn dagens Rec.709.

Denne modellen vil dog komme i forholdsvis små størrelser. Her vil den minste modellen måle 40 tommer, mens du også kan velge å gå for en 50-tommers utgave eller den største varianten på 58 tommer. 

Også er her prisene ukjente.

DX650 har et litt mer eksklusivt utseende enn DX600.
DX650 har et litt mer eksklusivt utseende enn DX600. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Panasonic DX600 og DX650

De to antatt billigste modellene, DX600 og DX650, vil begge kunne servere deg 3840 x 2160 punkter på skjermen, og begge seriene leveres i 40, 49 eller 55 tommer. På papiret har begge modellene mye til felles når det kommer til funksjoner, og det er først og fremst utseende som skiller de to. 

Mens DX600 er ganske original i utformingen, kan DX650 skilte med det selskapet kaller Clear Frame Design. En av fordelene med denne løsningen er at du kan justere føttene på skjermen, ved at de enten kan festes i ytterkant av skjermen, eller litt lenger inn mot midten av undersiden på skjermen.  

Prisene på DX600 og DX650 er ennå ikke kjent. 

Fleksible føtter

Føttene på en rekke modeller i år utformet slik at du kan vente dem den veien du syns passer best.
Føttene på en rekke modeller i år utformet slik at du kan vente dem den veien du syns passer best. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

På en rekke av årets 2016-modeller har Panasonic gjort det mulig å tilpasse føttene på TV-ene – i hvert fall til en viss grad. 

Det gjøres ved at føttene som følger med, som for eksempel på DX780, har mulighet til å festes på flere måter. Den ene enden av foten kan være rett, mens den andre enden kan være buet. Ved å speilvende føttene kan du for eksempel enten ha to anonyme stumper som står ut på sidene av skjermen, eller velge å snu disse slik at foten blir buet på fremsiden. 

Samtidig er det mulig å velge hvor på skjermen du vil feste føttene. Enten kan du velge å sette de på i ytterkant av skjermen, ellers så kan du trekke de to føttene inn mot midten av skjermen. Det betyr at du i prinsippet har fire ulike måter å utforme foten på skjermen.  

Beholder Firefox OS

Panasonic fortsetter med Firefox OS også i år.
Panasonic fortsetter med Firefox OS også i år. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

På forhånd var vi spent på hvilken plattform Panasonic skulle bruke på sine nye modeller. I fjor tok de i bruk Firefox OS, en plattform som Mozilla står bak, og som ble lagt død for mobiler mot slutten av 2015.  

Omtrent samtidig fikk vi selskapets først OLED-TV inn til test. Denne kjørte noe overraskende det gamle brukergrensesnittet Panasonic brukte før de tok Firefox OS inn i varmen. 

Likevel vil Panasonic fortsette med Firefox OS på sine 2016-modeller. Rent visuelt har det ikke forandret seg nevneverdig, dog er noen nye ikoner på plass i startmenyen. Her er det blant annet lagt litt fokus på flere og mer skreddersydde apper, hvor TV-en bruker nettet til å leite frem anbefalinger. 

Fortsatt virker menyene å være raske, hvor apper som Netflix startes lynraskt. Dessverre fikk vi ikke nevneverdig alenetid med plattformen, så her kommer vi tilbake med mer når modellene finner veien til testbenken vår. 

Også den koreanske giganten Samsung satser friskt på HDR i år:
Her kan du se de nye skjermene til selskapet »

(Vi gjør oppmerksom på at flyturen til Frankfurt ble betalt av Panasonic.)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen