SNIKTITT: Libratone Zipp 2. generasjon Nå er Libratone Zipp blitt enda råere

Sniktitt Libratone Zipp 2. generasjon

(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Nå er Libratone Zipp blitt enda råere

Den danske designhøyttaleren Zipp spiller bedre, og støtter multirom.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Libratone har sluppet en ny versjon av sin oppladbare trådløse designhøyttaler, kalt Libratone Zipp. Som før dreier det seg om en sylinder med kraftig lyd i 360 grader.

Men designen er endret en del, og noe av særpreget ved den gamle Zipp-modellen er nå borte. I stedet for et kraftig ullstoff fra topp til tå, har de nye høyttalerne et mer klassisk materialvalg. Dessuten er det nederste partiet ikke trukket med stoff i det hele tatt, og toppen, som før var flat, er nå blitt konveks, med berøringskontroller.

libratone-zipp-1.
Nye elementer og en kraftigere forsterker bidrar til god dynamikk i lydbildet, lover Libratone.

Høyere effekt

Den nye høyttaleren spiller også langt kraftigere enn den gamle, som faktisk var imponerende nok, og fikk gode skussmål da vi testet den.

Mens den tidligere Zipp-høyttaleren hadde et effektforbruk på opp til 60 watt, har den nye Zipp-en et effektforbruk på opptil 100 watt.

Samtidig er det altså kommet en Zipp Mini, som også har 60 watt forsterker, slik den gamle Zipp-en har.

Libratone sier den nye designen er utviklet for «den elastiske livsstilen», hva enn det skal bety.

Libratone Zipp Classic.
Slik så den gamle Libratone Zipp ut. 

Virker lovende

Vi er imidlertid ikke bare opptatt av design. Vi liker at det låter godt også. Så hvordan er den nye Zipp til det den er ment for, nemlig å lytte til musikk?

Det korte svaret er at den i alle fall er like god som den gamle, og i tillegg kan spille høyere. Vi fikk bare prøvd høyttaleren i et hotellværelse i Oslo, der hverken romstørrelse eller innredning er riktig som i stua hjemme. Med seg til hotellet hadde Libratone flere store og små Zipp-versjoner, og vi kunne antakelig ha spilt på oss noen heftige naboklager. Vi nøyde oss derfor med å lytte til litt forskjellig musikk, og bare i korte perioder på høyt volum.

Og jo,da. Dette høres lovende ut. I dette miljøet kommer bassen tydelig frem, og går dypere enn på forgjengeren. Tror vi. For vi har ennå ikke hørt dem side om side. 

app-libzipp.
Appen er enkel men funksjonell.

Smart programvare

Selve høyttalertesten får vi derfor komme tilbake til. Men noe vi fikk testet umiddelbart var den nye programvaren til Libratone. 

Denne var faktisk veldig smart. Du kobler deg til en høyttaler, og den dukker opp i appen som en sirkel. Du kan velge farge på sirkelen, og sette navn på høyttaleren. I seg selv ikke så spennende, men om du har flere Libratone-høyttalere kan det ha sin misjon. Da dukker det nemlig opp flere sirkler i appen, og ved å trekke en sirkel over på en annen har du gruppert høyttalerne. Slik kan du få multiromsløsning ved å velge høyttalere i ulike rom, eller du kan lage stereopar ved å bestemme at den ene høyttaleren skal være venstre kanal, den andre høyre.

Det er enkelt å gruppere høyttalerne.
Det er enkelt å gruppere høyttalerne.

Funksjonen kalles SoundSpace Link, og du kan koble samme opptil 6 høyttalere.

zipp-rod.
Høyttaleren har fremdeles tøytrekk, men ikke i grov filt, og ikke hele veien ned. Dessuten er glidelåsen som har gitt høyttaleren navn nå plassert horisontalt. Foto: Produsenten

Kan plasseres «over alt»

Høyttalerne er som nevnt oppladbare, noe som gjør den svært plasseringsvennlige. Skal du ha fest kan du sette dem der det måtte passe, uten å være redd for at noen skal snuble i ledningen. Lader du dem opp før festen, vil høyttalerne kunne spille i 8-10 timer, om vi skal tro Libratone. Om det også gjelder når volumet er promillejustert (full guffe) skal være usagt.

Som lydkilde bruker du naturligvis mobilen. Den kan du koble til Libratone via Bluetooth, Airplay (iPhone) eller du kan koble deg til med en mini-jack-kabel (vanlig 3,5-millimeter). Du kan også koble mobilen til høyttaleren via Wi-Fi Direct.

Berøringsfunksjoner

Høyttaleren har også noen smarte berøringsfunksjoner. Om du vil ha forsamlingens oppmerksomhet et øyeblikk, legger du bare hånden over toppen av høyttaleren, så dempes lyden til du fjerner hånden igjen.

Her er også en smart hjertetast, som gjør det enkelt å lagre inntil fem favorittstasjoner (Internett-radio). Du kan enkelt justere volumet, eller hoppe i spillelistene uten å måtte fiske frem mobilen hver gang.

Innebygget mikrofon

Nytt i denne versjonen av Zipp er også en innebygget mikrofon. Ikke for at du skal kunne bruke høyttaleren som ropert, men for at du skal kunne bruke den som konferansehøyttaler i et møterom. Dette er nok en fin funksjon når du trenger det, men kanskje ikke like nyttig om du er på fest og eksen ringer for å fortelle hva hun mener om det ene eller andre.

En annen nyhet vi liker er at Libratone har satt ned prisen på høyttaleren. Årsaken er at de har flyttet produksjonen fra Europa til Kina, og følgelig kan produsere herligheten langt billigere enn før.

Pris og tilgjengelighet

Den nye høyttaleren koster 2999 kroner, mens lillebror Zipp Mini koster 2399 kroner. Begge er tilgjengelig i fire farger, blå, lys grå, mørk grå og rød. I tillegg kan du kjøpe løse tøytrekk i fargene Atlantic Deep, Signal og Sangria. Løse trekk koster 298 kroner.

Begge modellene skal komme i salg nå i slutten av oktober.

Vil du ha skikkelig gromlyd i stua? 
Sjekk vår test av disse Raumfeld-høyttalerne

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen