LG med 88 tommer stor OLED-TV med 8K.
Sniktitt
LG med 88 tommer stor OLED-TV med 8K. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

LG viste frem to enorme 8K-modeller på CES

Kombinerer OLED-teknologien med ekstrem oppløsning.

Las Vegas / Tek.no: En av tingene som er i vinden på messegulvene i Las Vegas er 8K-oppløsning. Rivalen Samsung var først ute med sin 8K-modell under fjorårets IFA-messe, og Sony har også dratt sitt alternativ opp av hatten. 

LG har også 8K på menyen i år, og stiller til start med hele to modeller. I motsetning til konkurrentene som bruker LED-teknologi, slår LG til med en enorm OLED-TV på hele 88 tommer. 

Gigantisk OLED

Man kan stille seg spørsmålet hva vitsen er med å pushe 8K-oppløsningen så raskt som produsentene gjør nå, men det har mye med å posisjonere seg på det asiatiske markedet før blant annet OL i Tokyo drar i gang neste år. 

88 tommer med OLED og 8K-oppløsning gir en flott TV-opplevelse. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

LG byr blant annet på en lekkerbisken av en OLED-modell, 88Z9, som blir en råtass på alle måter. 

Her gir LG deg for det første et enormt OLED-bilde på hele 88 tommer, som er flankert av det beste selskapet har å tilby av bildeprosessering med sin nye Alpha 9 generasjon 2-prosessor. 

Det vi får servert ser meget bra ut, hvor sortnivået er enestående, men også helt rå skarphet. 8K-oppløsningen gir deg en helt ny dybdefølelse når du ser innhold, og går du nærmere er det helt hinsides hvor mye detaljer du kan se. 

Det er også lagt ved en AI-funksjon som skal hjelpe deg med å få bedre bildeoppskalering og forbedret lyd. 

WiSA viker å være enkelt å bruke. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

I tillegg er støtte for Dolby Vision og Dolby Atmos på plass, sammen med WiSA-muligheter dersom du har trådløse høyttalere som kan håndtere dette. 

Det betyr at du ikke trenger en forsterker for å gi full kinolyd trådløst fra TV-en. Vi får en rask demonstrasjon på hvordan det hele fungerer, og det er tilsynelatende et enkelt oppsett som enkelt gir deg oversikt over hvilke høyttalere du kan bruke. 

75 tommer LCD-TV

Sammen med en enorm OLED-TV vil du også kunne velge en LCD-variant på hele 75 tommer som får navnet 75SM99. 

Denne modellen har også 8K-oppløsning på agendaen, hvor LG bruker sin NanoCell-teknologi for å bedre lysstyrke og fargegjengivelse. Og det er ingen tvil om at de ørsmå kvanteprikkene bidrar til bedre bildekvalitet enn uten. 

LG viste også frem en LCD-variant med 8K-oppløsning Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Bevegelsene i bildet er overraskende gode, så mye tyder på at LG har jobbet godt med å få baklyset til å respondere raskt på denne modellen. I tillegg er fargene godt mettet, og sortnivået er faktisk ikke langt unna å være på høyde med OLED-modellen som står ved siden av. 

Også denne modellen er proppet med det siste innen teknologi som LG kan gi deg, som for eksempel Alpha 9 gen 2-prosessoren og støtte for Dolby Vision / Atmos. Også denne modellen har det nye WiSA-systemet innebygget. 

Dessverre fikk vi aldri vite noen priser på de ulike modellene, men fikk beskjed om at de vil komme for salg en gang i løpet av andre kvartal i år. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen