LG V40 virker ikke å komme til Norge.

Sniktitt LG V40 ThinQ

LG V40 virker ikke å komme til Norge. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Toppmodellen vi ikke får kjøpt i Norge

Vi har kikket på den.

Tek.no/Korea: På IFA-messen i Berlin i september har LG hatt for vane å lansere sin toppmodell innen mobiltelefoner, V-serien. Før årets messe var det forhåpninger til at V40-telefonen ville komme opp av hatten til LG. Slik ble det ikke. 

Telefonen ble i stedet lansert i oktober, men i motsetning til forgjengeren vil tilsynelatende ikke V40 finne veien til norske butikkhyller – selv om den er å få kjøpt i både USA og Korea. 

Under en tur til nettopp Korea skar vi derfor innom en elektronikkbutikk, for å ta en kikk på hva vi eventuelt går glipp av med denne nye toppmodellen. 

Robust og slankt design

I kjent stil, som mange av sine konkurrenter, har V40 fått en såkalt heldekkende skjerm som strekker seg nesten helt ut mot sidene av telefonen – med unntak av en «busslomme» på toppen av telefonen som viker vei for blant annet frontkameraet. 

Fremsiden har et avrundet glass ut mot kantene, mens baksiden ser ut å minne mer om aluminium – selv om også denne er av glass. Og fargene vi har foran oss er smekre. Både en flott rødfarge som nesten er tenderer litt mot rosa, mens blåfargen nesten har et lite grønnskjær i seg. 

V40 beholder fingeravtrykksleseren på baksiden. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Begge er uansett flott farger, og er en velkommen forandring til forskjell fra mange telefoner på markedet som oftest er svart eller sølvfarget. 

Telefonen kommer blant annet i en rødfarge. Den må sies å være lekker. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Noe av det som slår oss er hvor lett den føles i hendene sammenlignet med Huawei-telefonen vi har å sammenligne med. På papiret stiller det kun 20 gram mellom de to, men i praksis virker det som mer. 

LG-telefonen er hårfint tykkere i alle retninger, men er ikke fullt så glatt å holde i som det Huawei Mate 20 Pro-modellen er. 

Bedre skjerm enn før

Den nye toppmodellen til LG har dessuten en skjerm som ved første øyekast ikke står tilbake for noen andre toppmodeller vi har sett. 

Skjermen er en OLED-variant som virker å ha god skarphet. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Telefonen har en OLED-skjerm som leverer flotte, kraftige farger. Tidligere har ikke skjermene til LG vært like fremtredende som dette, men heller litt mer trauste om man har sammenlignet med for eksempel Samsung sine alternativer. 

Med V40 får du en skjerm som kan matche Huawei Mate 20 pro på papiret, hvor du også har den samme, skyhøye oppløsningen på 1440 x 3120 piksler. Det betyr en pikseltetthet på rundt 537, som med andre ord er skarpheten fullt på høyde med rivalens alternativ.

God lyd

LG har hatt for vane å legge ekstra innsats i lydkvaliteten på sine V-modeller, og V40 er ikke noe unntak. Og det er spesielt når du legger telefonen fra deg på et bord, at den virkelig bidrar med bra futt. 

Menyene virker ryddige og enkelt satt opp, uten at vi kan si noe mer om hva som står der. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den har nemlig en resonansløsning som gjør at den bruker underlaget den legges på til sin fordel, slik at bassen faktisk er ganske god – spesielt sammenlignet mot mange andre mobiltelefoner. 

Samtidig så virker telefonen rask i responsen. Noe som er et must skal du henge med de beste om dagen. 

Menyene virker enkle og ryddige, selv om vi ikke skjønner et skvett av det som står på skjermen siden telefonen har koreansk språk. Man kan nok si at ikoner og fargekombinasjonene er litt på den trauste siden, men det i så fall litt flisespikkeri når man ser på totalen. 

Bedre kamera

Vi fikk dessverre aldri satt kameraet på en skikkelig prøve, men av det vi testet virket det å henge med Mate 20 Pro-modellen vi hadde for hånd. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Å ta bilder har blitt kraftig forbedret på mange av toppmodellene som har kommet den siste tiden, hvor Huawei er en av produsentene som leder an i front. 

Nå skal det sies at området vi kikket på telefonen var godt opplyst, så det blir vanskelig å si noe om kvaliteten på kameraet i mer krevende forhold. Men av det vi fikk testet, virker kameraet i V40 i alle fall å være konkurransedyktig når vi sammenligner resultatene ved siden av hverandre i de gode forholdene. 

Men vi fikk aldri satt kameraet på en skikkelig prøve, selv om betjeningen så rart på oss når vi prøvde å få tatt et bilde i mørkere partier under bordet hvor telefonene var fremvist. 

Likevel sitter vi igjen med et godt førsteinntrykk av LGs toppmodell. Den har fått en god skjerm, og utseende har vi sansen for. Samtidig virker kameraet å være bedre enn tidligere, samt at telefonen i seg selv er kjapp og responsiv. 

Derfor er det litt synd å tenke på at den ikke har funnet veien til norske butikkhyller, for det hadde vært interessant å ha sett hvor godt denne hadde gjort det i en fullstendig test mot de andre toppmodellene på markedet. 

Fortsatt lyst på en LG-mobil? 
Sjekk ut testen av fjorårets V30-modell »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen