SNIKTITT: Dette er LGs nye OLED-toppmodell
Sniktitt
(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Dette er LGs nye OLED-toppmodell

Byr på en helt unik utformning og materialvalg.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Las Vegas/Tek.no: LG er en av de store gigantene som nå har lettet på sløret under årets CES-messe. Selskapet hadde allerede på forhånd avslørt en ny versting-TV som kan by på 8K-oppløsning, men likevel hadde de flere ess i ermet. 

LG lanserer nemlig en helt ny serie, Signature, som består av noen få produktsjangere med eksklusive produkter. En av disse er en råflott OLED-TV som har et utseende vi aldri har sett maken til. 

Den nye Signature-TV-en har en rålekker glassramme rundt panelet.
Den nye Signature-TV-en har en rålekker glassramme rundt panelet. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Syltynn OLED på 77 tommer

Den nye Signature-serien er et premium produkt, og når det kommer til TV-en, 77G6, ser ikke selskapet ut til å ha spart på noe. Det første som slår oss er rammen rundt selve skjermen, som er i glass. Selv om vi ikke får lov å ta på selve skjermen, må vi si at dette oser kvalitet når vi betrakter den på kort avstand.  

Ved å bruke glass kombinert med OLED-teknologi er denne TV-en rekord tynn. Den måler kun 2,57 millimeter, som ikke er tykkere enn fire kredittkort lagt sammen ifølge LG. 

Når vi ser på baksiden av TV-en, er den omtrent like tynn over alt, bortsett fra et lite område midt på nederst på TV-en. Her må tydeligvis noe elektronikk ta seg av overgangen mellom foten og selve skjermen. 

Foten er helt spesiell på 77G6.
Foten er helt spesiell på 77G6. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Spesiell fot

For den løv-tynne skjermen står nemlig på en nokså spesiell fot. Foten, som også inneholder blant annet høyttalere og et eget basselement, er utført på en spesiell måte. 

Selve skjermen står nemlig rett ned i denne foten, og den er laget av aluminiums-plater som ser ut til å være stablet lagvis. På den ene siden kan vi så vidt skimte en egen av og på knapp. 

Foten kan også fungere som et veggfeste, ved at den kan brettes opp på baksiden av skjermen og festes i veggen. Denne løsningen fikk vi kun se illustrert på bilder, men løsningen virket som ganske så smart, selv om skjermen ble stående noe ut fra veggen.

Skal gi den beste bildekvaliteten 

LG 77G6.
LG 77G6. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

En ting er et eksklusivt utseende og utforming, og selv om dette har fått mye oppmerksomhet, virker det ikke som selskapet har glemt bildekvaliteten av den grunn. 

Ifølge LG er dette en ekte råtass av en OLED-TV, som blant annet har bestått kravene for å være et premium-produkt av UHD-alliansen, samt at Dolby også har gitt den tommel opp for å kunne håndtere Dolby Vision fullt ut. 

Den 77 tommer store skjermen takler med andre ord både krav til lysstyrke og farge-gjengivelse i 4K med HDR-støtte. Panelet skal kunne gjengi 99 prosent av DCI-fargespekteret, og byr på rundt 512 nits med lysstyrke.

Etter hva Tek.no erfarer vil den nye råtassen fra LG dukke opp i butikkene i løpet av det første halvåret, men prisen er enda ikke kjent. Et godt stalltips er nok likevel at den vil koste det samme som en god bruktbil.

LG satser ikke bare på OLED:
Her kan du lese om den 8K-modellen fra selskapet »

Les alle sakene fra CES 2016 på vår samleside »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen