Sniktitt LG 65EC970V

Dette blir Norges første 4K-OLED

Vi fikk en forsmak på modellen som kommer i juni. Les saken og se video.

Gardermoen/Tek.no: Er du en av mange som sitter med en god, eldre flatskjerm, som for eksempel en Pioneer Kuro, har du kanskje ventet på en OLED-TV som samtidig kan gi deg en 4K-oppløsning. 

Allerede i fjor fikk vi store forventninger da LGs nye OLED med nettopp 4K-støtte var på vei ut i markedet. Dog, ble denne modellen i første omgang sendt til andre verdenshjørner enn her på berget. Nå ser det ut til at ventetiden er over, neste måned skal modellen etter alle solemerker dukke opp i noen utvalgte norske butikker. 

Vi tok derfor turen opp til Gardermoen, nærmere bestemt til Elkjøps elektronikkmesse Elbit, hvor OLED-modellen hadde funnet veien til messegulvet. Her er vår første erfaringer med TV-en.

Kommer flere, nyere modeller senere i år 

Modellen som er utstilt har typebetegnelsen LG 65EC970V, og er altså TV-en LG begynte å selge i andre land i slutten av 2014. Selskapet har allerede annonsert at de kommer med flere modeller enn denne som har støtte for 4K-oppløsningen i løpet av året. Av det Tek erfarer er det dog ikke snakk om før tidligst september. 

Det betyr at du angivelig vil få flere 4K-OLED-modeller å velge mellom etterhvert, men ønsker du å være først ute er det altså EC970V som blir den første muligheten. TV-en vil selges i noen få utvalgte butikker, blant annet vil Elkjøps største varehus få modellen, varehusene som ofte kalles «Mega Stores». Hva den kommer til å koste var det imidlertid ingen på messegulvet som kunne svare oss helt sikkert på. Nedenfor kan du klikke på lenken så får du beskjed når prisen er kjent. 

Et jordskjelv av et sortnivå 

Bildekvaliteten på LGs nye 4K-OLED virker å være knallgod.
Bildekvaliteten på LGs nye 4K-OLED virker å være knallgod. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

TV-en står i et kraftig opplyst rom, der en velredigert demonstrasjon ruller over skjermen. Det betyr at det vi nok får servert en demo som viser skjermens maksimale prestasjonsevne, og vi minner om at dette er en sniktitt basert på hva vi opplever uten at vi har kontroll over innstillinger eller hvilket innhold som spilles. 

Likevel er det et knallbilde vi får servert. Ved siden av OLED-en står selskapets nye versting LCD, og den blir litt blek om nebbet sammenlignet med EC970V. Sortnivået er som vi kjenner igjen fra tidligere OLED-TV-er, med andre ord så bra som det er mulig å lage det. 

Samtidig er fargene helt på nivå med det aller beste vi har sett, og her må vi se at vi gleder oss til å få et eksemplar på testbenken for å kunne slå fast hvor gode de virkelig er. Opplevelsen av det vi får servert bygger i alle fall på gnistrende, opplevde farger. 

Også lysstyrken virker å være meget habil med tanke på mye lys det er på selve messen, hvor TV-en på mesterlig vis skiller mellom lyse og mørke deler av bildet. Det virker heller ikke som gjenskinn er noe stort problem selv om vi dog kan skimte litt refleksjoner fra lysene i taket.

Lurt å vente enda litt? 

4K-modellen, som dukker opp i noen utvalgte butikker neste måned er en OLED- TV som har noen måneder på baken. Som nevnt tidligere kommer det også nyere modeller, men dette blir først om noen måneder. 

Likevel kan det være et tips å vente på disse om du for eksempel er opptatt av HDR-funksjoner. Vi får nemlig opplyst at de nye modellene, som enten heter EG eller EF, avhengig av om de er buet eller ei, vil få støtte for HDR når de kommer. 

Dog skal det sies at det er omtrent fraværende innhold i HDR-innhold i øyeblikket, men mest trolig vil aktører som Netflix komme med noe å se på de kommende månedene. 

Likefullt på vi si at OLED med 4K-oppløsning imponerer oss ved første øyekast, og vi skal overhode ikke legge skjul på at det blir spennende å se hva slags opplevelse vi får i testlabben – når et eksemplar kommer til test i løpet av sommeren. 

Se video av TV-en øverst i saken

Hittil har vi kun testet en OLED som gir deg full HD:
Les alt om råtassen av en TV »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen