SNIKTITT: Google Android L Se nyhetene i neste Android-versjon

Sniktitt Google Android L

(Bilde: Amobil.no)

Se nyhetene i neste Android-versjon

Vi sammenlikner Android L med dagens utgave.

PASS PÅ

Installering av uoffisiell, tidlig eller lekket programvare på telefonen din kan føre til at den slutter å virke. Hverken produsenten eller Amobil.no er ansvarlige for eventuelle problemer dersom noe går galt i en slik prosess. Hvis dette skjer er det normalt noe du ikke får dekket av garanti, eller reklamasjon.

Onsdag viste Google frem de første nyhetene fra neste store Android-versjon. Allerede nå kan en tidlig utgave av Android L lastes ned. Vi installerte den på en Nexus 5, for å se hvordan den virker, og hva som er nytt.

Første oppstart etter en Android-oppdatering tar som vanlig vinter og vår. Nexus 5-en vi installerte på brukte ti-femten minutter på å starte opp første gang, men etter det gikk omstarter så fort som de pleier.

Les også: Google Cromecast skal bli enda bedre

Flere forskjeller

Det første som møter oss under oppstarten, er en ny og litt annerledes Google-animasjon enn den som var der før. Til slutt ender vi i en oppstartveiviser, og allerede fra første stund merker vi at denne Android-versjonen neppe er noe folk flest burde installere. Veiviseren kræsjer nemlig flere ganger underveis.

Vi får likevel knotet oss gjennom veiviseren, og underveis støter vi på noen av nyhetene som ble vist frem av Google under åpningen av årets I/O-konferanse.

Ny og gammel Android samtidig

Under ser du en videogjennomgang av noen av nyhetene. Her har vi med to telefoner. Den ene er en eldre Nexus 4, som kjører Android 4.4 KitKat, og ved siden av den har vi altså den nylig oppdaterte Nexus 5-en, som kjører Android L. Nederst finner du bildegalleriet med skjermdumper fra de ulike delene av den kommende Android-versjonen.

Skulle du ønske å prøve ut Android L selv, finner du det du trenger hos Google. Med tanke på alle feilmeldingene vi fikk i løpet av en kort tidsperiode er det ikke sikkert du vil ønske å oppdatere en telefon som er i daglig bruk. Det skal imidlertid være mulig å nedgradere til Android 4.4 igjen, ifølge Google.

Vil du vite mer om Android L?
Her oppsummerer vi nyhetene fra Googles presentasjon »

Det første vi må gjøre er å oppdatere Nexus 5 fra Android 4.4 KitKat til Android L. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Slik ser hjemmeskjermen ut i Android L. Legg merke til snarveiene nederst. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Her trekker vi hjemmeskjermene forbi stoppunktet. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Nå gir Android varslinger på låseskjermen. Disse kan dobbeltklikkes for å åpne appen som hører til. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Slik ser oversikten over kjørende applikasjoner ut i den nye Android-utgaven. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Verktøyet som lar deg stille klokken har blitt nytt og stiligere, men det har muligens ikke blitt enklere å bruke. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Nedtrekksmenyen i nye Android L ser helt annerledes ut enn vi er vant til. Vi trekker ned ett hakk, og får se varslingene. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Trekker vi varslingsmenyen enda ett hakk ned får vi opp hurtigvalg. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Grafikken som viser at du har kommet til veis ende i et rullefelt har blitt ny. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Søkefunksjonen lar deg nå søke i innhold du har sett på inni apper. Merk at også tastaturet er redesignet. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Foreløpig har ikke Google sagt hvilken søtsak Android L vil få navnet sitt fra. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Kalkulatoren er ny i Android L. Her er avanserte valg langt mer tilgjengelige. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Vi sveiper de avanserte valgene inn fra høyre. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Ringemenyen har også fått ny design. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Kontaktlisten ser helt annerledes ut enn den pleide. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Slik ser det ut når hjemmeskjermene på Android L skal tilpasses. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Selv om mange nye telefoner har skyhøy oppløsning, har antallet samtidige apper telefonen viser gått ned. Mer luft, rett og slett. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Vi får dårligere resultater i ytelsestester for Nexus 5 med Android L enn med 4.4 KitKat. Geekbench ga opprinnelig 2829 poeng. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Også i AnTuTu har resultatet gått ned. Denne gang fra 26312 poeng. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Den største nedgangen fikk vi i 3D Mark, fra 17781 poeng. Nedgangen skyldes sannsynligvis at operativsystemet er uferdig. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen