Møt Sonys nye Signature-serie
Sniktitt
Møt Sonys nye Signature-serie (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Disse tre Sony-dingsene koster deg 70 000 kroner

Sony frir til lydfantaster med helt ny verstingserie.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Berlin / Tek.no: Sony er en av gigantene som er på plass i Tysklands hovedstad for årets IFA-messe. Blant produktene som den japanske produsenten har å friste med finner vi en skikkelig godbit for de skikkelig lyd-interesserte. 

De lanserer nemlig fire ny modeller i en splitter ny Signature-serie, og selskapet har ifølge seg selv ikke spart på kruttet denne gangen. Skal du ha et par hodetelefoner, en Walkman-spiller og en forsterker, må du nemlig punge ut med nærmere 70 000 kroner. 

Hodetelefonene: Sony MDR-Z1R

Sony MDR-Z1R

Type: Lukkede hodetelefoner
Driver: 70 mm (CCAW Voice Coil)
Følsomhet: 100 dB/mW
Frekvensrespons: 4 Hz - 120 000 Hz
Impedanse: 64 Ohm @ 1 KHz
Strømhåndteringskapasitet: 2 500 mW (IEC)
Vekt: 385 gram
Tilbehør: Goldbelagte, 3 meter, kabler med balanserte tilkoblinger, Oppbevaringsetui

Pris: 2200 euro, eller rundt 20 500 norske kroner. 

Først ut er hodetelefonene. Disse er laget for å tilfredsstille selv den aller mest kresne, skal vi tro utviklerne vi snakker med på messegulvet. På listen over materialer finner vi blant annet en beta-legert titanbøyle som skal holde klokkene sikkert og fast på hodet ditt. 

Disse nye hodetelefonene mener Sony skal tilfredsstille selv den aller mest kresne lyd-entusiasten.
Disse nye hodetelefonene mener Sony skal tilfredsstille selv den aller mest kresne lyd-entusiasten. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

I tillegg er selve klokke-putene trukket i ekte saueskinn, angivelig fordi dette gir den beste passformen. Vi får ha på oss klokkene en stund, og selv om de er enorme, mye på grunn av drivere på hele 70 millimeter, må vi si at komforten er helt rå. Det er riktignok vanskelig å si hvordan de er etter noen timers bruk sammenhengende, men akkurat der og da virker de som en skreddersydd løsning på hodet. 

Vi fikk også noen minutter med lytting, og en ting er helt klar, dette låter helt utrolig. Aldri før har vi hørt en så rå dypbass i et hodesett, en åpenhet ut av en annen verden, og en detaljrikhet det er vanskelig å beskrive med ord. Her er det nesten så du kan høre lyden av tøyet som beveger seg på personen som spiller strykeinstrumentet. Men til prisen er vel det helt rett og rimelig å kreve et slikt resultat også. 

Musikkspilleren: Sony NW-WM1Z 

NW-WM1Z 

Farge: Kobber/gull
Lagringskapasitet: 256 GB
Støtte for minnekort: Ja
Skjerm: 4 tommer TFT LCD, 854 x 480
Formater: MP3, WMA, FLAC, PCM, AAC, HE-ACC, Apple Lossless, AIFF, DSD
Kvalitet: Støtter opptil 32 bit/384 kHz

Batteritid: Ca 30 timer (Flac 24 bit/96 kHz)
Blåtann: Ja, versjon 4,2, profil: A2DP, AVRCP, OPP, kodek; LDAC / SBC
Størrelse: 65,3 x 123 x 19,9 millimeter. 
Vekt: 455 gram
Pris: 3300 Euro, eller over 30 000 norske kroner. 

Skal du ha med deg de nye hodetelefonene til Sony på farten så trenger du noe mer enn bare en mobiltelefon for å yte klokkene rettferdighet. Og her har jo Sony for vane å lage gode produkter i form av Walkman-modeller. Modellen som er myntet på Z1R er dog litt utenom det vanlige. 

Walkman i ren kobber er flott å se på.
Walkman i ren kobber er flott å se på. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den kommer riktignok i to utgaver, der du også får kjøpt en NW-WM1A-modell som «kun» er laget i vanlig aluminium. Denne koster forøvrig 1200 euro, eller rett over 11 000 norske kroner. 

Men i tillegg kommer det en Z-variant, som er den skikkelige råtassen av de to. For å ikke forringe lyden er selve spilleren laget i ren, oksygenfri kobber. Hele greie er dreiet ut av et solid stykke av råmateriale, og det betyr også at prisen er helt hinsides. 

Men det skal sies at metallet gir denne spilleren en helt unik kvalitetsfølelse. Kobber-spilleren har nemlig en farge som ikke gjør den for skrikende, samtidig som det ikke er tvil om at den koster en solid slump penger. 

Vi får prøve produktet ved flere anledninger, og må si at berøringsskjermen er meget god i bruk. Spilleren takler flere såkalte tapsfrie filformater, og helt oppladet kan du spille av disse filene i rundt 30 timer før den må lades igjen. 

Prisen for denne lekkerbiskenen er hele 3300 euro, eller rett over 30 000 norske kroner. 

Forsterkeren: Sony TA-ZH1ES

Sony TA-ZH1ES

Type: Hodeltelefonforsterker
Farge: Sort
Størrelse: 210 x 65 x 314 millimeter
Vekt: 4,4 kg
Tilkoblinger: Koaks, Optisk, Line L/R, Walkman / Xperia USB (Front), USB B (Bak)
Kompatibilitet: DSD native opptil 22,4 MHz, DSD DoP opptil 11,2 MHz, PCM opptil 32 bit/768 kHz, USB B, DSD native opptil 11, 2 MHz, PC opptil 32 bit / 384 kHz
Utganger: Balansert 4,4 millimeter, 3 pol mini balansert, 2 x XLR 4 pin balansert, standard 6,3 mm og 3,5 mm. 
Fjernkontroll: Ja
Pris: 2000 Euro, eller rundt 18 600 norske kroner. 


Når du kommer hjem fra tur så har Sony tenkt på deg også her. Da kan du nemlig hekte de dyrbare hodetelefonene til en egen forsterker. Som du sikkert kanskje allerede har gjettet, så er ei denne en billig affære. For en TA-ZH1ES må du punge ut med 2000 euro, eller rundt 18 600 norske kroner. 

VI får også ta en kikk på denne, og sammen med hodetelefonene så er det lite tvil om at sluttresultatet på ingen måte er noe dårligere enn med den bærbare spilleren. Snarere tvert i mot. 

Slik ser forsterkeren ut.
Slik ser forsterkeren ut. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det er ingen enorm forskjell, men vi kan dog merke at bassen er enda et hakk hvassere og kjappere i vendingene, samtidig som luftigheten i lydbildet fortsatt er helt slående bra. 

Fremsiden av forsterkeren har en rekke utganger du kan velge blant, noen balanserte, andre ikke. Utenom disse utgangene er det kun et volumhjul som pryder fremsiden, og også her får vi en god kvalitetsfølelse når vi skurer opp og ned volumet. 

Alt i alt må vi si at dette nok er en serie som vi falle i smak for de lyd-kresne, mens andre nok vil nøye seg med å rise på hodet over den svimlende prisen. For vår del var dette en helt hinsides opplevelse. 

Acer lanserte i går en råtass av en spill-bærbar:
Les mer om den knallhissige maskinen her 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen