SNIKTITT: Dette er verdens største UHD-skjerm
Sniktitt
(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Dette er verdens største UHD-skjerm

Vi sjekket ut hvordan det er å se på 170 tommer med TV.

Las Vegas/Tek.no: Las Vegas er et utstillingsvindu for nye produkter, og flere hundre produsenter kjemper om oppmerksomheten til de som er innom. Det finnes også mange ting å se på som du nødvendigvis ikke får kjøpe med det aller første. 

Slike konseptmodeller finner vi med jevne mellomrom, og en av disse fant vi innerst i en liten svart «hule» hos Samsung. Denne gangen dreier det seg om en stor TV - en gigantisk TV.

170 tommer med 4K-oppløsning

Beistet vi snakker om er på hele 170 tommer, og det skulle holde i lange baner for å klappe igjen munnen på nabo Jensen. Hvordan du skal få plass til den i stuen din vil antagelig være et annet spørsmål.

Størrelsen er ingen problem så lenge du har innhold i 4K.
Størrelsen er ingen problem så lenge du har innhold i 4K. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det står nemlig som du kan se på bildet ovenfor, en person foran den, og selv om han står nesten 2 meter unna skjermen ser du raskt at dette er snakk om en TV som er langt høyere enn denne personen, som vi vil tippe måler rundt 1,80 på sokkelesten. PS: TV-en henger ca 40 cm høyere enn der personen står. 

4K kommer virkelig til sin rett

Den enorme TV-en har Samsungs SUHD-panel, hvilket betyr at den i teorien skal være lik som de beste skjermene du får kjøpt fra selskapet i tiden som kommer. 

Altså skal fargene gjengis i 10 bit, og samtidig er lysstyrken på rundt 1000 nits. I slutten av desember foretok vi en blindtest av 4K, og det viste seg at langt fra alle så forskjell på en 55 tommer. På denne TV-en vil vi påstå at alle med synet i behold vil se forskjellen. 

Men det er helheten som gjør hele forskjellen. Blandingen av høy nok oppløsning for avstanden vi står på, rundt 5 meter, gode farger og HDR-kontrast gjør dette til noe vi vil ha med en gang. 

Problemet er selvfølgelig at den ikke er til salgs, i alle fall ikke med mindre du har en lommebok tykk nok til å friste selskapet nok til å lage en til deg. 

Fitbit er også på plass i Las Vegas:
Her kan du lese om hva vi syns om deres nyeste treningsklokke »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen