Den hvite utgaven har små mangefargede prikker spredt utover.

Sniktitt HTC Desire 530

Den hvite utgaven har små mangefargede prikker spredt utover. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Hils på HTC Desire 530

HTCs rimelige er rask nok og har prikkedesign.

Tek.no / Barcelona: HTC er et selskap det ikke er så lett å forstå seg på om dagen. Her i Barcelona var det VR-brillene deres som tiltrakk seg desidert størst oppmerksomhet, og slik har det vært en stund. Men de lanserte likevel telefoner. Vi har sett nærmere på den billigste av disse nye modellene, Desire 530.

Telefonen er relativt sparsomt utstyrt på innsiden, men den skiller seg ut med en morsom design på utsiden.

Før vi går videre er det verdt å nevne at HTC lanserte tre telefoner under årets Mobile World Congress, men de andre to hadde så tidlig programvare at de ikke var utstilt på mobilprodusentens område. Desire 630 og Desire 825 kommer imidlertid ikke til Norge.

Telefon med flekkdesign

HTC Desire 530

Størrelse: 14,69 x 7,09 x 0,83 cm
Vekt: 140 gram
Skjerm: 5 tommer, Super LCD, 1280 x 720 piksler
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 210, quad core Cortex A7 @ 1,1 GHz, Adreno 304 GPU, 1,5 GB RAM
Lagringsplass: 16 GB internt, plass for MicroSD-kort
Operativsystem: Android 6.0.1 med HTC Sense
Teknologi: Boom Sound-forsterker, LTE cat 4
Kamera: 8 MB, bakbelyst (BSI), f/2.4, HDR, frontkamera: 5 MP, BSI, f/2.8
Batteri: 2200 mAh
Pris: Rundt 2 200 kroner, i salg fra uke 11 (14. mars)

Desire 530 har, som storebror Desire 630, en ganske ordinær utforming. Men HTC har tilsynelatende kanalisert Jackson Pollocks spøkelse da de skulle dekorere telefonene. Det ser nemlig ut som om noen har dryppet maling litt tilfeldig utover enhetene. Det er imidlertid kun de hvite modellene som har denne designvrien. Den svarte utgaven klarer seg med en litt sprelsk låsetast i rødt, mens resten er ensfarget.

Telefonen har en fem tommer stor Super LCD-skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning. Selv om oppløsningen godt kunne vært høyere, virket telefonen å klare seg greit på denne fronten. Den var ikke plagsomt uskarp, og fargene var fine.

Telefonen oppførte seg meget bra i minuttene vi hadde med den.
Telefonen oppførte seg meget bra i minuttene vi hadde med den. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Telefonen har griller over og under skjermen, men bak dem skjuler det seg ikke stereohøyttalere. I stedet skjuler de vanlig mikrofon og høyttaler til samtalebruk. HTC har imidlertid bygget inn kraftig forsterker og Boom Sound-valget i menyene, slik at telefonen skal egne seg godt til musikkbruk med krevende hodetelefoner.

Kvikke Sense-menyer

Siden dette er en HTC-telefon er innholdet som møter oss på skjermen ganske kjent. Selskapet var antakeligvis det første både til å døpe menysystemet sitt og til å bruke både navn og egenskaper ved det aktivt i markedsføring. Det er altså fortsatt HTC Sense som gjelder, men hvor godt fungerer det på en såpass forsiktig motorisert telefon?

Her er det bare en Snapdragon 210 som ruller under panseret, og våre møter med Snapdragon 200-serien har budt på noen litt blandede opplevelser. Slik vi kjenner uferdige telefoner, som dem som sto utstilt hos HTC, er det heller ikke alltid programvaren samarbeider.

Hverken programvare eller maskinvare bød på problemer da vi tittet på Desire 530. Den oppførte seg rett og slett eksemplarisk, og våre turer inn og ut av apper virket å gå overraskende raskt. Kanskje er dette en modell å regne med?

Artikkelen fortsetter under bildet.

En litt sprelsk rød låsetast er med både i den hvite og svarte versjonen.
En litt sprelsk rød låsetast er med både i den hvite og svarte versjonen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Helt greit kamera?

Testbilde fra Desire 530.
Testbilde fra Desire 530. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På kamerafronten ser det også relativt bra ut. Telefonen er utstyrt med en åtte megapikslers bildebrikke. Den er såkalt bakbelyst, som betyr at så mye som mulig av koblinger er flyttet fra selve overflaten av brikken og til baksiden. Det gjør den ekstra lyssterk.

Testbildene vi tok med oss ga et litt usikkert inntrykk av telefonen, men så er det også tidlige enheter og vanskelig belysning for et stakkars mobilkamera. Hvor gode bilder den knipser blir altså noe vi må avvente med å felle dom over til vi får den inn til test.

Alt i alt virker det som en hendig telefon, som ikke koster altfor mye penger. Samtidig er området rundt 2000 kroner ganske konkurranseutsatt for tiden. Her har både SonyHuawei og ZTE gode enheter. Hopper du opp noen hundrelapper melder også Samsung seg på med sin Galaxy A3 i metall og glass.

Prisguide.no er en kommersiell partner til Mediehuset Tek. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen