Spennende, billig telefon fra Asus

Sniktitt Asus Zenphone Max Plus

Spennende, billig telefon fra Asus (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Spennende billigmobil fra Asus

Stort batteri, godt med lagringsplass og minne til rundt 2000 kroner.

Tek.no / Las Vegas: Asus er en av de som nå viser frem sine nyeste produkter i syndenes by – blant annet en ny og relativt billig mobil.

Modellen heter Zenphone Max Plus, og skal etter hva vi erfarer koste rundt 200 dollar når den finner veien til amerikanske butikker. Det betyr en norsk prislapp på rundt et par tusen kroner – om den blir å finne i norske hyller. 

Nesten rammeløs skjerm

Skjermen virker å være ganske så god med tanke på prisen du betaler. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Max Plus har en 18:9-skjerm på 5,7 tommer som kjører med en oppløsning på 2160 x 1080 piksler. Og det er lite rammer rundt denne telefonen. Spesielt med tanke på prisen du betaler. 

Vi får ta en kikk på telefonen, og skjermen ser ut til å være ganske god. Riktignok er ikke innsynsvinkelen den aller beste, men til denne prisen er det noe ma nkan leve med. Farger og skarphet virker det ikke å være mye å utsette på heller. 

Godt spesifisert – på det meste

Opptil 64 GB lagring står på menyen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ser vi nærmere på spesifikasjonene så er det en del godbiter å finne under panseret på denne telefonen. Blant annet har du et batteri på 4130 mAh. Det er på høyde med langt dyrere telefoner. 

Når det kommer til lagring har du også greit med kapasitet, nærmere bestemt 64 GB med lagring før telefonen er full. Og da har du i tillegg mulighet til å sette inn et microSD-kort på opptil 256 GB. 

Zenphone Max Plus kommer også i flere farger. Her i sølv. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det er også fire GB på arbeidsminne å boltre seg i. Det som på papiret kan være nedturen med denne telefonen er brikkesettet som er satt inn. MediaTek MT6750T octa-core processor 1.5GHz.

Sammenlignet med for eksempel noe tilsvarende fra Qualcomm, er denne varianten fra MedieTek trolig mer strømsulten, samtidig som ytelsen kan være litt så som så.

Men vi skal ikke male fanden på veggen av den grunn, og nøyaktig hvordan denne brikken klarer seg vil vi komme tilbake til i en test når et eksemplar finner veien til oss. 

Greit kamera? 

På baksiden har du to kameraer å velge mellom. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Når du skal lade det store batteriet så brukes den tradisjonell micro-USB. Telefonen har også et dobbel kamera på baksiden hvor det ene er et 16 MP f/2.0, samt en vidvinkel på 8 MP. Frontkamera er også på 16 MP. 

På papiret virker jo dette som en god kombo, men igjen tar vi oss friheten å tvile frem til en eventuell test er gjennomført. 

Likevel må vi si at dette virker å være en lovende telefon basert på det lille vi fikk teste den før vi måtte haste videre til neste produsent. 

Flere har sluppet nye mobiler under årets CES-messe:
Sjekk ut hva Sony hadde på by på »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen