Sniklansering fra Fujifilm

Ingen ser ut til å ha fått informasjon om det ennå - inkludert Fujifilm Norge - men Fujifilm har i dag lansert to nye kompaktkameraer. Vel, om de er lansert vet vi ærlig talt ikke, men de har i alle fall dukket opp på Fujifilm Kanadas sider her og her.

Det første kameraet er et ultrazoomkamera med 15x zoom, ved navn Fujifilm Finepix S2000HD og som navnet antyder kan det ta opp HD-video, nærmere bestemt i 720p-kvalitet. Heldigvis vil det ikke få mer enn 10 megapiksler, noe som er gledelig, men desverre er sensorbrikken forholdsvis liten (1/2,33") og ikke av samme type som i fabelaktige S100FS som vi nettopp testet og fant svært bra. Objektivet på S2000HD vil strekke seg fra 28mm til 414mm, tilsvarende fullformat, og får blender f3,5 på vidvinkel og respektable f5.4 på tele-enden. Skjermen er på sin side 2,7" (6,9 cm) og har de vanlige 230000 bildepunktene. I tillegg har kameraet en digital søker på 51mm, som har omtrent 200000 bildepunkter.

Foruten dette er det ikke spesielt mye interessant å merke seg ved dette kameraet, med unntak av prisen, som oppgis til 300 kanadiske dollar. Det tilsvarer litt over 1500 norske kroner, og selv om vi ikke kan forvente at Fujifilm Finepix S2000HD skal bli riktig SÅ billig her på bjerget, kan vi ikke annet enn å ta dette som en indikasjon på at prisen vil bli konkurransedyktig også her til lands.

Nøyaktig pris her i landet, og når Fujifilm Finepix S2000HD blir å finne i butikkhyllene, vet vi desverre ikke.

Neste kamera ut bærer tydelig preg av å skulle være et billigkamera, noe Fujifilm Norge tradisjonelt har vært forsiktige med å ta inn til Norge. For eksempel gjelder dette spesielt Fujifilms A-serie, men da dette kameraet er i J-serien er det vanskelig å si sikkert. Uansett heter det Fujifilm Finepix J150W og selv om en vidvinkel som tilsvarer 28mm ikke er spesielt heftig nå lenger, så aner det oss at det er dette W-en i navnet refererer til. Objektivet har et brennviddeomfang som tilsvarer 28-140mm, med blender f3.3 på vidvinkel og f5.1 på tele.

Også Fujifilm Finepix J150W har en skjerm med 230000 bildepunkter, men her er den 3" (7,6 cm) stor. Det mest interessante her er imidlertid at Fujifilm ser ut til å ha begrenset seg til ISO 800 som høyeste på dette kameraet, uten å redusere oppløsningen. Om dette skulle vise seg å ikke være en tyrkleif kan det bety at bildekvaliteten ikke er så ille på Fujifilm Finepix J150W, sine 10 megapiksler på en 1/2,3" brikke til tross.

Prisen i Kanada oppgis til 200 kanadiske dollar, noe som tilsvarer like over tusenlappen i norsk valuta, og selv om en slik pris i aller høyeste grad er urealistisk her til lands, tør vi håpe på en veiledende utsalgspris på under to tusen kroner på dette kameraet. Den som lever får se, for atter en gang er leveringstid og norsk pris ukjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen