Snart slutt på Windows 98-støtte

Alternativ tekst mangler

Microsoft har nå lagt ut den siste kundevarslingen om avslutningen av en forlenget kundestøtte for Windows 98, Windows 98 Second Edition og Windows Millennium Edition (ME). Tirsdag 11. juli er det slutt på kundestøtte av disse produktene fra Microsoft. Dermed vil ikke programvaregiganten lenger slippe noen sikkerhetsoppdateringer for dem.

Avslutningsdatoen for disse systemene er tidligere blitt flyttet fra 16. januar 2004 til 30. juni 2006, og denne datoen ble i januar 2006 utvidet til 11. juli.

Når Microsoft slapp sikkerhetsoppdateringer for Windows tirsdag 11. april, lovet Microsoft at oppdateringer for et kritisk hull i Windows 98 og ME skulle slippes på et senere tidspunkt. Det gjelder et hull i Windows Utforsker. Les mer om dette hullet i nyhetsbrevet MS06-05 fra Microsoft. Nå har Microsoft imidlertid endret mening - disse produktene får ikke den kritiske oppdateringen likevel.

Microsoft anbefaler i utgangspunktet brukere av Windows 98 og ME til å oppgradere til Windows XP, men Christopher Budd fra Microsoft beskriver en alternativ løsning i sin blogg for de som fortsatt ønsker å bruke Windows 98 eller ME. Budd anbefaler disse brukerne til å blokkere TCP Port 139 i en brannmur slik at et eventuelt angrep blir stoppet.

(Kilde: TechWeb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen