Etter ti år kan det snart være slutt for samarbeidet mellom Sony og Ericsson.

Sony vil kjøpe ut Ericsson

Sony Ericsson-eierne kan skille lag etter ti års samarbeid.

Sony Ericsson ble etablert 1. oktober 2001, som et samarbeid mellom mobilprodusenten Ericsson og elektronikkgiganten Sony. En uke etter tiårsjubileet går spekulasjonene om de to selskapene vil skille lag.

Det er nyhetsbyrået Reuters som nå melder at Ericssons japanske samarbeidspartner nå vurderer å kjøpe ut svenskene.

Avklaring i oktober

Samarbeidet var i utgangspunktet satt til å vare i ti år før en ny vurdering. I løpet av oktober må de to selskapene bestemme seg for om de vil fortsette samarbeidet, eller gå hver til sitt.

Dersom selskapene går hver til sitt er det altså ikke usannsynlig at Sony kjøper ut Ericssons del av telefonsamarbeidet. Dermed kan japanerne fortsette å produsere teknologi basert på patenter som er felles eller tilhører Ericsson fra før samarbeidet.

Steindyre patenter

Det blir uansett ikke billig om Sony ønsker å ta over Ericssons andel i Sony Ericsson. En analytiker ved finanshuset J. P. Morgan mener en slik avtale kan være verdt opp mot 1,3 milliarder dollar.

Hovedårsaken til at Sony vurderer å kjøpe ut Ericsson fra samarbeidet skal være økt konkurranse. Ifølge Reuters ønsker Sony å samle sine produkter under ett merkenavn, slik at selskapet står bedre rustet mot Apple, Samsung og de andre store elektronikkprodusentene.

Det har også tidligere gått bruddrykter om Sony Ericsson:
– Ericsson vil avslutte Sony Ericsson

Samtalene skal ha pågått lenge

Samtalene om veien videre skal ha pågått i ukevis allerede, men de har foreløpig ikke blitt kommentert fra noen av selskapene.

Sony Ericsson har slitt i motbakke noen år etter at Apples iPhone kom på markedet. På relativt kort tid har selskapet gått fra å være verdens fjerde største mobilprodusent til å bli verdens niende største.

I fjor ble imidlertid en opptur for selskapet som endelig leverte plussregnskap. Mye av fremgangen tilskrives de Android-baserte Xperia-telefonene som i fjor ble anført av flaggskipet X10.

Les også: Sony Ericsson endelig i medvind

Sony Ericsson har også i år stått for noen svært gode Android-telefoner. Du kan lese tester av noen av dem her:

(Kilde: reuters.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen