Snart Opteron 250, nytt om EE/HE

Mange har ventet på den egentlige grunnen til prisraset på Opteron-prosessorer i forrige uke, som vanligvis kommer i forkant av nye produktlanseringer. I dag begynner bitene såvidt å falle på plass, ettersom det bekreftes nye prosessorer på Computex - og at det vil komme minst én ny Opteron alt i neste uke.

Ifølge nettavisen The Inquirer, som har vært på System Builder Summit og snappet opp en del informasjon, har AMD planer om å lansere toveisprosessoren Opteron 250 den 18. mai - dagen etter dagen i Norge.

Siden AMD sjelden lanserer Opteron-prosessorer i bare én konfigurasjon, er det sannsynlig at det også vil komme enveis- og åtteveis-varianter av den samme prosessoren med modellbetgnelser på henholdsvis 150 og 850.

Opteron HE/EE
Samtidig har det dukket opp litt "ekstra" informasjon om HE og EE-prosessorene i Opteron-serien, som ble lansert i februar. Opteron HE/EE er svært effektsvake prosessorer som fungerer ypperlig i serverrom takket være lite varmeproduksjon.

AMDs HE/EE-prosessorer er intet annet en nedklokkete x48-prosessorer ifølge The Inquirer, som noterer at AMD antakelig har "høstet" de best ytende prosessorene fra produksjonsprosessen og klokket dem betraktelig ned for å gjøre dem så effektsvake som mulig.

x48-prosessorer som får gode resultater i spesialutviklede tester av effektforbruk, blir klokket ned til x40 og x46-hastigheter og solgt til omtrent samme prisen som x48. HE og EE-prosessorene selges som x40 og x46 - men er altså egentlig de best ytende x48-prosessorene. Dette bør kunne gjøre dem til brukbare overklokkere, for de som liker denslags.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen