Snart nye Intel-brikkesett fra Nvidia

Alternativ tekst mangler
Angivelig et hovedkort basert på nForce 680i SLI
(bilde: PC Watch Impress
)

Nvida er nok best kjent for sine grafikkprosessorer, men lager også brikkesett for hovedkort. Snart kommer Nvidia med to nye modeller rettet mot Intel-plattformen, nForce 650i SLI og nForce 680i SLI.

Det nevnes spesielt at de to brikkesettene støtter Core 2 Duo og Core 2 Extreme, selv om modellene de er ment å erstatte allerede støtter disse prosessorene.

Det har vært noen vanskeligheter med overklokking av FSB på 5xx-serien av brikkesettet, så det kan godt tenkes at de nye brikkesettene gjør dette enklere. De nåværende brikkesettene har også slitt litt med å oppnå høye minnefrekvenser og støtter offisielt bare DDR2-667 (PC5300). De nye brikkesettene forventes å støtte minst DDR2-800.

NForce 680i SLI

Tilbyr enten to PCI Express x16-spor med full x16-hastighet, eller tre PCI Express x16-spor, der ett har full hastighet og to har halv hastighet (x8).

NForce 650i SLI

Tilbyr enten ett PCI express x16 spor med full hastighet, eller to PCI express x16 spor med halv hastighet.

I-en skal indikere at brikkesettet er laget for Intels prosessorer. Det er foreløpig sparsommelig med øvrige spesifikasjoner. Offisiell lanseringsdato er ikke kjent, men det blir trolig i nær fremtid, siden bilder av et hovedkort allerede har sluppet ut på nettet.

Nytt eller "nytt"?

Softpedia har sett litt nærmere på brikkesettene og mener de ikke er så mye mer enn en omdøping og oppjustering av de eksisterende brikkesettene nForce 590 SLI Intel Edition og nForce 430 SLI Intel Edition. 650i SLI skal være basert på C55-brikken, som er den samme som brukes i 430 SLI Intl Edition. 680i SLI skal være basert på C55 + C19, som er de samme to brikkene som brukes i 590 SLI Intel Edition.

(Kilder: Reg. Hardware, PC Watch Impress, Softpedia)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen