Snart kommer Skype-telefonen

Skype

Skype er et selskap som lager programvare (som også heter Skype) for IP-telefoni.
Når du ringer med IP-telefoni blir samtalene rutet over internett istedenfor GSM-nettet. Ringer du til andre Skype-brukere betaler du ingenting dersom du ringer fra et Wifi-nett, og kun for datatrafikken dersom du ringer via 3G.
Prisen for å ringe med Skype er alltid den samme, samme hvor du befinner deg i verden.
Skype finnes i dag til datamaskiner, mobiltelefoner og håndholdte enheter.

Det er lenge siden Skype var forbeholdt vanlige datamaskiner. Det finnes nå Skype-klienter til både Windows Mobile-telefoner og Symbian-modeller. I tillegg kommer det nyeste operativsystemet til Nokias Internet Tablet-modeller med programvaren forhåndsinstallert.

I løpet av de neste ti dagene tar selskapet et skritt videre, og lanserer en mobiltelefon under sitt eget navn. Telefonen skal i første omgang slippes løs i Storbritannia, Italia, Hong Kong og Australia.

Telefonen, som har kodenavnet "White phone", er laget i samarbeid med operatøren 3, som foreløpig ikke er aktive i Norge. Skype har i hovedsak bidratt til å utvikle plattformen telefonen kjører på.

"White phone" har fått en egen knapp for å bruke Skype-programvaren til å ringe med. Denne tasten er plassert mellom skjermen og det vanlige tastesettet.

En av de største fordelene ved å bruke IP-telefoni fremfor det vanlige GSM-nettet, er at du ringer for lokaltakst samme hvor du befinner deg i verden. Du betaler heller ikke for å ringe til andre skype-brukere.

Det ventes at det dukker opp flere detaljer om telefonen i løpet av de neste dagene.

(Kilder: Webpronews, Wired, Information Week)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen