Snart kommer kameraet som leser følelsene dine

Fremtidens Nikonkameraer vil kunne hjelpe deg med å ta bilder

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har lenge vært snakk om intelligent elektronikk, som klarer å lese eierens intensjoner og dermed velge det alternativet som egner seg best til formålet. Så langt har det kun vært en fjern drøm og hvis den skulle bli en realitet er det mest sannsynlig at helt andre produkter vil komme fremst i køen.

Men skal vi tro den velrenomerte kameranettsiden Petapixel , planlegger Nikon å anvende seg av slik teknologi. Faktisk har de kommet så langt med planene sine at de også har publisert patentet til teknologien.

Vil måle hjerterytme og blodtrykk

Ifølge Petapixel ønsker selskapet å bygge inn biologiske detektorer i sine kameraer, slik at kameraet automatisk kan endre innstillinger basert på ting som hjertefrekvens og blodtrykk.

Ifølge Petapixel skal Nikon ha tegnet kameraet i artikkelen som omhandler det tenkende kameraet.
Ifølge Petapixel skal Nikon ha tegnet kameraet i artikkelen som omhandler det tenkende kameraet.

Et eksempel på dette kan være på en sportsbegivenhet. Basert på fotografens blodtrykk og det som skjer utenfor kan sensorene brukes til å utløse lukkeren når noe viktig skjer, om fotografens reflekser er for trege til å få det med seg. Kameraet kan også velge en raskere lukkertid for å redusere uskarphet hvis brukeren er nervøs.

Til tross for de store planene rundt dette, har Nikon vært tause de siste dagene og ikke kommentert teknologien ytterligere. Om teknologien kan bli en realitet vites ennå ikke, men av erfaring vet vi at det er best å ta slike meldinger med en klype salt. Imens får bare tiden vise.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen