Klipp hentet fra Geekbrief.tv

Snart klipp og lim på Iphone

Helt siden Apple lanserte den første Iphone for et år siden har telefonen hatt noen såkalte "idiotmangler" som det har vært klaget mye på. En mangel er MMS, en annen videoopptak. Verst er det antageligvis at telefonen ikke kan klippe og lime i tekst, noe som gjør det umulig å kopiere tekststykker fra en funksjon til en annen.

Nekter utviklere å hjelpe

Som med så mange andre av Iphones mangler burde dette være en smal sak å fikse med et tredjepartsprogram. Problemet er imidlertid at Apples SDK-lisens ikke gir utviklere lov til å lage programmer som jobber i bakgrunnen eller kobler seg på andre program. Dette med argumenter om sikkerhet, batterilevetid og høyere ytelse.

Nå har imidlertid en utvikler funnet en måte å løse problemet på. Han har laget en klipp-og-lim modul som alle utviklere fritt kan bruke i programmene sine. Det skal allerede være nye versjoner på vei av Wordpress, Twitter og Magicpad med denne støtten. Foreløpig skal det være nye versjoner av Wordpress, Twitter og Magicpad på vei med nettopp denne funksjonen. Koden ligger ute for gratis bruk på Openclip.org.

Har lovet bedring i lang tid

Selv om Apple har lovet å få på plass klipp og lim-funksjon i Iphone i lang tid, har selskapet fortsatt til gode å levere denne funksjonen. Med tanke på at dette er noe helt elementært som finnes i de fleste telefoner til over 1000-lappen er det egentlig ganske skandale at Iphone ikke hadde det fra begynnelsen av, for ikke å snakke om at Apple har lovet dette i et helt år uten å levere.

Så frem til Apple og Steve Jobs får fingeren ut er det bare å gi all støtte og takk til folkene bak Openclip.org som i det minste forsøker å gjøre noe med problemet


Cut and Paste for iPhone from Cali Lewis on Vimeo.

(Kilder: Openclip.org)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen