Snart klart for Radeon X800


Det første "offisielle" Radeon X800-bildet?

Denne uken kommer ATI etter all sannsynlighet til å lansere Radeon X800-serien, basert på en fullstendig ny grafikkbrikke. Vi har allerede sett lekkasjer av bilder og spekulasjoner på spesifikasjoner, men etterhvert som lanseringsdatoen nærmer seg, kommer det også mer informasjon - fra folk som bare ikke klarer å sitte på NDA (Non-Disclosure Agreement)-avtalene sine lenger.

En av disse er nettbutikken Allstarshop.com, som har gått hen og listet opp ATI Radeon X800 Pro til salgs over helgen. I skrivende stund er nettsiden nede, enten etter press fra ATI, eller på grunn av massiv pågang fra alle nettets hardware-entusiaster.

Kortet vil i følge markedsføringsteksten på nettsiden (se Google's hurtigbuffer), som formodentlig kommer fra ATI selv, være "opp til" dobbelt så raskt som Radeon 9800 Pro. I tillegg kommer full DirectX 9-støtte, opp til 16 ganger anisotropisk filtrering og 6x antialiasing.

Allstarshop sitt Radeon X800 Pro-kort, som er avbildet over, får 12 pipelines, 256 MB 256-bit GDDR3-minne og en prislapp på 499 dollar. Nettsiden har derimot ingen informasjon om klokkehastigheter, som i likhet med NVIDIA sine GeForce 6800-varianter ser ut til å endre seg fra dag til dag for å være konkurransedyktig ved lanseringsdatoen. Akkurat prisen forteller en hel del om hvor i landskapet ATI vil legge seg med X800-kortene sine, og vi kan regne med at topputgaven, X800XT med sine 16 pipelines, vil bli enda dyrere.(Bilde: The Inquirer)

I tillegg kommer den velkjente nettsiden The Inquirer med sitt eget bilde, og lover testresultater allerede i morgen. Nettsiden sier også at kortet som de tilsynelatende har i sin besittelse, et Radeon X800XT, har en minnehastighet på effektive 1100 MHz- eller 550 MHz DDR.

Fra begge bildene er det i hvert fall klart at ATIs Radeon X800-kort klarer seg med én kortplass og én molex-kontakt. Dette betyr at kortene nokså sikkert vil være mini-PC-vennlige og at fremtidige eiere kanskje kan klare seg med dagens strømforsyning.

ATIs Radeon X800-serie ventes lansert denne uken.

(Kilder: The Inquirer, Allstarshop [google cache])

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen