Snart klart for fusjon mellom Sony og BMG.

Fusjonen skaper en real utfordrer til markedsleder Universal samtidig som antallet store plateselvskap kryper fra fem til fire. Universal som eies av Vivendi og Sony BMG, som det nye selskapet kommer til å hete, vil stå for omlag 47% av det totale musikksalget.

En talsman for Europakommisjonen sa at musikkindustrien vil bli nøye overvåket da plateselskapene stadig blir færre og større. Siden en nybakt Sony BMG vil bli det andre selskapet utenom Universal til å ha over 20% markedsandel, tror en analyst at de to minste plateselskapene EMI Group og Warner Music må slå seg sammen for å ha sjanse i det tøffe markedet.

Tross EUs skarpe tone i forhold til fusjoner spekulerte selskapet Bear Stearns i at EMI og Warner muligens også kunne dra i land en samarbeidsavtale innen så ikke altfor lang tid. Skjønt at EMI/Warner har en samlet markedsandel rundt 25%(opp mot 30 i europa), burde det gå ann å løse problemene på en ganske grei måte, skrev selskapet i et notat.

Ny duett

Femti-femti sammenslåingen av Sony Music, som er en datterbedrift av den Japanske elektrogiganten Sony, og BMG, en enhet i den tyske mediekjempen Bertelsmann AG, skaper et gigantselskap med inntekter på over 5 milliarder dollar eller ca 35 milliarder norske kroner i året. Til å skaffe de inntektene har de hjelp fra kjente artister som Britney Spears, Usher, Elvis, Avril Lavigne og Beyonce.

Sammenslåingen berører ingen av selskapenes produksjonsfabrikker hvor cd-en lages. Også Sonys japanske musikkdel skal forbli urørt. Selskapene fikk på mandag kveld vite at fusjonen var blitt godkjent av EU samtidig som de ventet på et lignende svar fra USA i løpet av kort tid.

En sammenslåing burde være helt klar innen august, sier kilder nært til situasjonen. At maskineriet begynner å gå rundt skjer litt senere, samtidig som at flere stillinger omkring i verden skal kuttes for nå målet om å spare mellom 320 til 350 millioner dollar i året.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen