Snart klart for E-aviser

Alternativ tekst mangler
(Bilde: eink.com)

Digitale aviser med skjermer som kan bøyes som papiraviser kan ifølge nyhetsbyrået Reuters være like rundt hjørnet. Dette er blitt prøvd før, men ingen har lykkes med dette ennå. Tidligere forsøk har stoppet på lønnsomhet og mangel på nedlastingsmuligheter.

Noen av verdens største aviser har nå planer om å lansere en ny type digitale aviser som gjør at brukere kan laste ned avisene fra nettsider, og lese disse på fleksible skjermner. Dette skal kunne realiseres allerede i år eller neste år. Disse skjermene skal også være mer skånsomme for øynene enn dagens dataskjermer.

Avisforlagene Hearst Corp. i USA, Pearson Plc.'s Les Echos i Frankrike og De Tijd i Belgia skal lansere dette som et prøveprosjekt allerede i år. Mange mener dette kan bli redningen for papiraviser som sliter i konkurranse med nettbaserte aviser, men det er fortsatt usikkert om det er dette leserne vil ha.

Det er på nåværende tidspunkt usikkert hvem som skal produsere de syltynne skjermene for digital aviser, men aktuelle produsenter er både Sony og iRex med skjermer basert på en teknologi fra E Ink. Slike skjermer er blitt utviklet ved det anerkjente universitetet Massachusetts Institute of Technology i USA. En slik skjerm fra Sony har en prisantydning på rundt 300 dollar per i dag, så prisen må nok ned før dette blir realistisk.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen