En GPS-posisjon i en nødmelding kan føre til raskere utrykning.
En GPS-posisjon i en nødmelding kan føre til raskere utrykning. (Bilde: Istockphoto/Jan Rysavy, ambulanse-norge.no)

Snart kan familien se deg på kartet

Fra bilverdenen vet vi at GPS kan bedre sikkerheten bak rattet betydelig. Hvis for eksempel airbag-en utløses, vil mange nye biler automatisk alarmere situasjonen med en GPS-posisjon slik at nødvendig personell kan komme til åstedet så fort som mulig.  

Nå vil Nokia og Sercuritas lage en lignende løsning til mobiltelefonen, i form av et program som heter Securitas Safe-2-Go. 

Mobilprodusenten og sikkerhetsselskapets nye mobilprogram vil blant annet åpne for å gi alarm direkte til Securitas' alarmsentral med en tilhørende GPS-posisjon dersom en nødssituasjon oppstår. Det skal kreve få tastetrykk å utløse alarmen. 

Informasjonen som sendes over til alarmsentralen kan også inneholde en liste med personer som skal kontaktes i en nødssituasjon. 

La familien vite hvor du er

I tillegg vil Securitas Safe-2-Go åpne for å dele posisjonen din med andre. For eksempel kan familien til enhver tid vite nøyaktig hvor du befinner deg. 

Denne funksjonen fungerer ved at du setter opp en liste med venner og familie som du vil skal vite posisjonen din. Funksjonen tillater også at du til enhver tid vet hvor vennene dine oppholder seg, og omvendt. I programmet skal du nemlig kunne få en oversikt over vennene dine plassert på kartet. 

Videre kan programmet sende en SMS til bestemte personer dersom du går utenfor et viss område, hvis du ønsker det.

Først i Sverige

Det er svenskene som først vil la seg overvåkes. I løpet av årets første halvår skal nemlig tjenesten lanseres i Sverige, og andre Europeiske land skal følge senere i 2009. 

Nokia og Securitas tror på at programmet kan bli en suksess.

– Det er en stor og voksende interesse for denne type sikkerhetsorienterte tjenester, sier Magnus Friberg, markedsdirektør i Securitas Alert Services, Track & Trace Europe.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen