Snart kan du videochatte i Chrome

Google vil lansere Skype-aktig tjeneste i Chrome

Det amerikanske selskapet har planer om en integrert videochat-funksjon i sin nettleser.

Hvis du er en hyppig bruker av videochatting-tjenester som Skype eller Google Talk, kan det være verdt å vite at Google planlegger å integrere en slik funksjon i deres egen nettleser Chrome.

Dersom man er lei av å styre med forskjellige programmer på datamaskinen, vil det derfor være et godt tilbud å samle stadig flere tjenester som dette i nettleseren. Man vil med andre ord være i stand til å foreta video- eller stemmesamtaler i selve nettleseren, uten å måtte ta i bruk et annet program som Skype eller MSN messenger.

Åpner for bred støtte

Selskapet bruker sitt eget open-source-prosjekt WebRTC for å realisere tjenesten. RTC står for Real-Time Communications og man kan lese mer om prosjektet på WebRTC.org.

Google har uttalt at de også ønsker å implementere teknologien i nettleserne til konkurrenter som Firefox og Opera, slik at flest mulig brukere kan benytte seg av den nye funksjonaliteten.

– Vårt mål er å utstyre Chrome med Real-Time Communications-funksjoner via enkle Javascript-API-er, skriver Henrik Andreasson, en programmerer fra Google. Han fortsetter: – Vi jobber hardt med å tilby full RTC-støtte i Chrome hele veien fra WebKit ned til lyd og bilde.

Tilgjengelighet

Det har ennå ikke kommet noen offisiell informasjon om når den nye funksjonen vil dukke opp, men det som er sikkert er at det kommende nettbaserte operativsystemet Chrome OS fra Google vil kunne dra nytte av dette.

(Kilder: Google, VentureBeat)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen