Snart kan du surfe på toget

Blant europeiske togselskaper som vurderer Internett-tilgang på sine tog er Eurostar, GNER og Virgin Trains, og selskapene har allerede startet testing av slike tjenester.

Eurostar og GNER tester ut muligheten for Internett-tilgang via satelitt. Ulempen er at forbindelsen avbrytes når toget er under den engelske kanalen.

GNER lanserte i desember i fjor en prøveordning på strekningen fra London Kings Cross til Skottland, en ordning som skal vare i tre måneder. Brukerne skal kun trenge egne bærbare PC-er med et klientkort som støtter Wi-Fi (trådløst nettverk). Selve Internett-tilgangen skal være gratis, i hvert fall i prøveperioden.

Foreløpige erfaringer fra GNER-testen viser at overføringshastigheter kan sammenlignes med ADSL-forbindelser. Kvaliteten på linjen kan variere på grunn av hindringer og fordi tjenesten leveres av forskjellige leverandører under togreisen. Når toget for eksempel går igjennom en tunnel, brukes flere GSM-linker som skal sikre at Internett-forbindelsen ikke avbrytes. Hvis testen blir vellykket, skal tjenesten utvides til flere tog.

I Norden er det såvidt oss bekjent foreløpig kun Linx som tilbyr Internett-tilgang på sine togreiser, via trådløse nettverk. Les pressemeldingen fra selskapet fra i fjor.

(Kilde: CNET)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen