Snart kan du skrive ut mat

Illustrasjon: Sherool

Snart kan du skrive ut mat

Fjordland får konkurranse fra printeren.

3D-printing har tatt verden med storm i det siste, og vi har blant annet sett 3D-printet bikini og 3D-printet fly. Turen måtte jo komme til mat før eller siden.

For mange er matlaging et tiltak de rett og slett ikke ønsker eller orker å holde på med i vesentlig grad. Suksessen til Fjordland-ferdigrettene er et symptom på dette, men hva om man kunne få til noe enda enklere? Hva med å skrive ut mat fra en maskin? Nå ser det ut til at dette kan bli virkelighet.

3D-burger

Forskere ved Cornell Creative Machines Lab skriver faktisk ut mat allerede. De har blant annet lagd 3D-burgere med "flytende lag av ketsjup og sennep", men hvor godt dette smaker er ikke klart.

Andre retter de har skrevet ut er kamskjell med formen til en romferge, noe som burde være med på å gjøre mat, og ikke minst grønnsaker, mer spennende og spiselig for små barn, for eksempel.

Et selskap håper angivelig å kunne selge matprinteren for rundt 1000 dollar, tilsvarende 5700 kroner – noe som ikke er en altfor ille pris med tanke på hvor nytt og nyttig dette produktet er.

Din mening

Hva tror du om denne teknologien? Tror du maten faktisk kan smake godt? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: Fast Company)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen