Snart kan du kjøre programmer i bakgrunnen

(Foto: Boy Genius Report)
(Foto: Boy Genius Report)

Nå er Iphone-utviklerne i gang med å teste ut "push notifications". Dette er et system som skal brukes på Iphone i stedet for fleroppgavekjøring.

Apple har gjort det umulig for utviklere av tredjepartsprogrammer å kjøre programmene i bakgrunnen. Dette betyr i praksis at dersom du kjører en lynmeldingsklient kan du ikke minimere denne og gjøre andre ting samtidig. Begrensningen er altså at du må se lynmeldingsklienten på skjermen for å være logget på for eksempel MSN.

Sær begrensning

Dette er en begrensning som ikke finnes på andre smarttelefonsystemer. Har du for eksempel en Nokia-telefon vil du få varsel hver gang noen sender deg en ny lynmelding, siden programmet fortsatt kjører, men ikke er synlig på skjermen.

Apples løsning vil ikke gjøre kjøring av programmer i bakgrunnen mulig, men en tjener hos Apple vil registrere at du har programmet installert, og vil sende en beskjed til telefonen hver gang det kommer en ny lynmelding. Dermed må du fortsatt avslutte programmet når du ikke ønsker å se det på skjermen, men du får et varsel om at du har mottat ny beskjed, slik at du kan starte det igjen.

Fordeler og ulemper

Dette vil selvsagt fungere med langt flere programmer enn lynmeldingsklienter, og vil sørge for at Iphone får en slags fleroppgavekjøring. Det er både fordeler og ulemper med push notifications. Den største fordelen er at telefonen ikke trenger å bruke minne på et program som ligger i bakgrunnen. Den kanskje største ulempen er at du ikke kan kjøre programmer som gjør ting du "ikke ser", som for eksempel 1881s nummersøk som finnes til en rekke smarttelefoner.

Iphone-utviklerne har fått tilgang til å prøve ut push notifications i beta-utgaven av Iphone 3.0. Det vil være et eget menyvalg på Iphone hvor du kan aktivere eller deaktivere funksjonen, og velge hvordan hvert enkelt program skal varsle deg om at det må startes.

Det er naturlig å anta at tjenesten vil være på plass når Iphone 3.0 slippes i endelig versjon. Det er ikke kjent nøyaktig når dette blir.

(Kilde: boygeniusreport.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen