Snart kan du kaste HDMI-kabelen
Teknofil

Snart kan du kaste HDMI-kabelen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det kan av og til være et styr å holde orden i kabelsurret som etter hvert samler seg bak TV-en. Men allerede neste år kan dette marerittet være en saga blott.

Få bilde på 10 meters avstand
Ifølge Svenske IDG er det flere løsninger på vei for trådløs overføring av lyd og bilde i HD-kvalitet. Hele to løsninger påstår at de kan være klare allerede neste år. Et av disse er løsningen Wireless HD. Dette selskapet håper å kunne overføre signaler i 1080p med 10 meters rekkevidde.

- Et apparat må fungere som en koordinator i HD-nettverket og bestemme hvilke regler som gjelder. Resten av apparatene fungerer som stasjoner, mens koordinatoren dirigerer trafikken og holder rede på hvilke enheter som skal gjøre hva, sier sjef for selskapet John Marshall, ifølge IDG.

Wireless HD belager seg på å overføre signaler på 60 Ghz frekvens som til nå er åpen i de fleste land, og som har stor nok plass til å sende HD-signaler. Ifølge selskapet er planen å benytte TV-apparatet som koordinator som kan styre trafikken mellom spillkonsoller, dekodere, Blu-ray-spillere og kameraer.

Vil ta tid
En lysende konkurrent til Wireless HD er Wireless High Definition Interface (WHDI). Disse benytter en annen og trangere båndfrekvens enn Wireless HD, men skal likevel ha små problemer med å kunne overføre både bilde og lyd i 1080p.

Den nye teknologien vil helt klart medføre stor glede i mange hjem som etter hvert sliter med mange kabler bak fjernsynsapparatet. Men teknologien, som forventes å komme på markedet allerede neste år, vil neppe være billig når den først blir lansert. Det er dessuten stor grunn til å ha litt sunn skepsis på plass i starten. Denne teknologien skal utvilsomt ha litt tid til å prøve og feile før den blir perfekt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen