Snart kan du glemme kredittkortet ditt

Med Google Wallet trenger du bare mobilen.

Etter flere måneder med betatesting er Googles mobile betalingsapplikasjon endelig klar for lansering. Først ut er amerikanerne, som allerede er igang med å betale med et enkelt trykk på mobilene sine.

Vil drepe lommeboken din

Den nye applikasjonen heter Google Wallet, og er ment som et alternativ til vanlige kredittkort. I stedet for å dra kortet slik du er vant til, skal du bare trenge å løfte mobilen opp til en sensor, og transaksjonen er gjennomført. Dette blir gjort ved hjelp av en Near Field Communication-brikke (NFC) i mobilen, som kommuniserer med betalingsterminalen.

Teknologien er strengt tatt ikke veldig ny, og har eksistert på markedet siden 2005. Det har imidlertid tatt en stund for både mobilselskaper og kredittkortselskaper til å våge seg på den nye teknologien, og få det til å bli et reelt alternativ.

Google utviklet applikasjon i tett samarbeid med flere kredittkortselskaper, og kan i første fase tilby applikasjonen via både MasterCard og Visa. De skal også være i prat med andre store kredittkortselskaper, som American Express og Discover, som begge er store over dammen.

Europa-lansering i 2012

Google Wallet er tilgjengelig for nedlasting også her i Europa, men du får ikke mye nytte ut av den enda. I første hånd er det kun amerikanere med Google Nexus S-mobiler, et Sprint-abonnement og enten et MasterCard- eller Visa-kort som kan benytte seg av tjenesten.

Selv om utvalget er begrenset har responsen vært svært god, og de fleste som har prøvd ut systemet på de nærmere 300 000 tilgjengelige terminalene sier det er enklere enn å betale med et vanlig kredittkort.

Tjenesten vil ifølge Google forhåpentligvis finne veien til Europa i 2012, med Storbritannia som den første kandidaten. I tillegg er flere mobiler med NFC-støtte regnet å komme i nærmeste framtid, samtidlig som Google vil åpne opp for å kunne bruke applikasjonen på flere mobiler enn kun Nexus S.

Her kan du se Googles nye reklame for tjenesten, med Seinfeld-legenden George Costanza som hovedperson:

(Kilder: Guardian, Tech Radar, Engadget, Tech Crunch)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen