Snart kan du betale med mobilen

PayPass

PayPass er en løsning for trådløs betaling, og er utviklet av MasterCard.
Konseptet går ut på at du holder et kort eller en mobiltelefon i nærheten av en betalingsterminal istedenfor å dra et kort gjennom en sprekk.
På samme måte som du er vant med fra vanlige VISA-kort, slår du inn en kode for å godkjenne betalingen. Forskjellen er at koden skal slås inn direkte på mobiltelefonen.

Det finnes en rekke betalingsløsninger for mobiltelefoner i verden i dag, men i Norge har det foreløpig ikke vært mulig å gjøre stort mer enn å handle brus fra automat med telefonen. Nå ser det ut til at dette endrer seg.

Telenor, DnB NOR og MasterCard skal nemlig prøve ut tjenesten PayPass i Norge allerede i første halvdel av 2008. PayPass innebærer at du kan betale ved å holde mobiltelefonen din i nærheten av en kortterminal. Tjenesten skal i første omgang testes i utvalgte butikker i Oslo.

– Når denne utprøvingen starter, vil den være den første i sitt slag i Norden og blant de første i verden basert på standardiserte komponenter, sier Hanne Sjursen, konsernansvarlig e-ID og elektroniske betalinger i Telenor, til Dagens IT.

Kommunikasjonen mellom mobiltelefon og betalingsterminal skjer ved hjelp av RFID-teknologi, som er en standard for trådløs overføring av data over korte avstander. Rekkevidden på PayPass vil være på rundt ti centimeter.

Det kreves selvsagt at mobiltelefonen også har RFID-støtte.

(Kilder: DagensIT, Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen