Snart kan du betale med mobilen

Annonsør­innhold
Les hele saken »

PayPass

PayPass er en løsning for trådløs betaling, og er utviklet av MasterCard.
Konseptet går ut på at du holder et kort eller en mobiltelefon i nærheten av en betalingsterminal istedenfor å dra et kort gjennom en sprekk.
På samme måte som du er vant med fra vanlige VISA-kort, slår du inn en kode for å godkjenne betalingen. Forskjellen er at koden skal slås inn direkte på mobiltelefonen.

Det finnes en rekke betalingsløsninger for mobiltelefoner i verden i dag, men i Norge har det foreløpig ikke vært mulig å gjøre stort mer enn å handle brus fra automat med telefonen. Nå ser det ut til at dette endrer seg.

Telenor, DnB NOR og MasterCard skal nemlig prøve ut tjenesten PayPass i Norge allerede i første halvdel av 2008. PayPass innebærer at du kan betale ved å holde mobiltelefonen din i nærheten av en kortterminal. Tjenesten skal i første omgang testes i utvalgte butikker i Oslo.

– Når denne utprøvingen starter, vil den være den første i sitt slag i Norden og blant de første i verden basert på standardiserte komponenter, sier Hanne Sjursen, konsernansvarlig e-ID og elektroniske betalinger i Telenor, til Dagens IT.

Kommunikasjonen mellom mobiltelefon og betalingsterminal skjer ved hjelp av RFID-teknologi, som er en standard for trådløs overføring av data over korte avstander. Rekkevidden på PayPass vil være på rundt ti centimeter.

Det kreves selvsagt at mobiltelefonen også har RFID-støtte.

(Kilder: DagensIT, Digi)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen