Snart kan alle studere ved NTNU

Prestisjefylte universiteter og institutter i USA har lenge satset på å dele sin kunnskap. MIT, Berkeley, Tufts og andre har alle gode nettsider hvor alle og enhver kan få tilgang til kursmateriell, videoer av forelesninger og lydfiler. Her i Norge er det ikke like enkelt å tilegne seg kunnskap om du ikke er tatt opp som student ved et fag. Det vil NTNU nå gjøre noe med.

Les her om mulighetene for å "studere" på nett ved prestisjefylte amerikanske universiteter.

Vil spre kunnskapen
NTNU har flere prosjekter på gang for å gi utenforstående tilgang til universitetets store kunnskapsbank. I første omgang vil de i høst åpne for at eksterne kan komme inn i systemet It's Learning. Her legger forelesere og studenter ut materiell og systemet har så langt kun åpnet for at studenter på faget kan få tilgang. Det vil nå endre seg.

- Vi jobber hardt med å skape en større åpenhet og vi ønsker å gi andre tilgang til den kunnskapen vi besitter. Det er foreleserne selv som velger hva som gjøres tilgjengelig, vi er nøye på at deres rettigheter tas vare på, men vi håper at dette vil kunne spre kunnskap ut i verden, forklarer seniorrådgiver ved NTNU Kirsti Rye Ramberg til Teknofil.


I år åpner NTNU dørene for alle med nettforbindelse.

Åpen for alle
Hun legger ikke skjul på at dette samtidig er et markedsføringsprosjekt hvor det håpes at mulige studenter finner NTNU fristende, men samtidig har NTNU som formål å bidra til en samlet kunnskapsvekst i verden. Personer i land hvor tilgangen til kunnskap ikke er like enkel vil kunne finne mye nyttig på NTNU sine sider. Studenter ved andre universiteter og høyskoler i Norge vil også kunne gå inn for å finne ekstra påfyll.

- Dette er god markedsføring for oss av den kunnskapen NTNU sitter på. Men vi ser ikke noe galt i dette så lenge vi samtidig kan bidra til andre formål, sier Ramberg.

Satser større
Åpningen av It's Learning er kun starten for spredningen av NTNU sin kunnskapsdatabase. Med inspirasjon av måten amerikanske universiteter har gjort lignende prosjekter vil NTNU starte opp pilotprosjekt kalt OpenNTNU. Dette prosjektet vil settes ut i praksis nærmere jul. Her vil NTNUs forelesere og gjesteforelesere legge ut kursmateriell, video av forsøk og foredrag, lydfiler og annet. Her vil det nærmest bli mulig å ta fullverdige kurs ved NTNU gjennom nettet. Noen eksamen får du derimot ikke om du ikke melder deg opp.

Men om du vil ha litt ekstra påfyll av kunnskap, så vil NTNU utvilsomt kunne bidra med sine nysatsninger.

Om du ikke kan vente, kan du her sjekke ut amerikanske institusjoner som har lignende ordninger på plass.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen