Nå trenger du snart ikke betale noe for å bruke Telenor-SIM-kort i Iphone 3G.
Nå trenger du snart ikke betale noe for å bruke Telenor-SIM-kort i Iphone 3G.

Snart Iphone 3G uten SIM-lås

Iphone 3G er ett steg nærmere fjerning av operatørlåsen. Iphone Dev Team, som står bak en rekke hacker til både den gamle og den nye Iphone, har klart å hacke seg inn i programvaren som styrer 3G- og GSM-radioene i telefonen (baseband).

Hackerne har klart å kjøre et selvutviklet program på prosessoren som er tilknyttet radiodelen av telefonen, og klarer nå å vise hvilke prosesser denne kjører. I praksis betyr dette at fjerning av operatørlåsen er nærmere enn noen gang.

"Jailbreak" ikke nok

Det holder nemlig ikke å hacke seg inn i opertivsystement, såkalt "jailbreaking", dersom du vil fjerne operatørlåsen. Dette vil bare gi deg tilgang til å lese og skrive til filsystemet på telefonen, og kjøre egne programmer, noe som har vært mulig en god stund allerede.

Operatørlåsen ligger imidlertid i selve 3G-modulen, og siden denne er adskilt fra selve operativsystemet på telefonen, må altså 3G-modulen hackes.

Nøyaktig når vi får se den første Iphone 3G uten operatørlås er foreløpig usikkert, men den er trolig rett rundt hjørnet.

(Kilde: blog.iphone-dev.org)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen